Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılması operasyolarına katılan Haşdi Şabi güçleri, "camileri bombalamak ve aşiret mensuplarına ait evleri yağmalamakla" suçlanıyor- Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırı ve şiddet olaylarında 6 kişi öldü

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılmasına yönelik operasyonlara katılan Haşdi Şabi güçlerinin "iki camiyi bombaladığı ve aşiret mensuplarına ait evleri yağmaladığı" iddia edildi.

Felluce'nin doğusunda bulunan El-Kerme nahiyesindeki aşiret liderlerinden Mueyyed el-Cemili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Haşdi Şabi güçleri, Büyük Kerme ve İbrahim el-Ali el-Hasun camilerini patlattı, bölgede aşiret mensuplarına ait onlarca evi de yağmaladı." dedi.

Haşdi Şabi milislerinin bölgedeki evlerin duvarlarına "Haşdi Şabi, El-Kerme halkının üstünde" gibi ayrılıkçı ifadeler içeren yazılar yazdığını kaydeden Cemili, El-Kerme'nin şu anda aşiret ve güvenlik güçlerinin kızgınlık ve kırgınlıklarının ortasında tam anlamıyla Haşdi Şabi'nin kontrolünde olduğunu ifade etti.

- Bağdat'ta şiddet olayları

Öte yandan, başkent Bağdat'ta meydana gelen patlama ve şiddet olaylarında 6 kişinin öldüğü, bir kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın Fırat ve Emin mahalleleri ile Ebu Gureyb ve Medain kazalarında düzenlenen bombalı saldırılarda 6 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

Bağdat'ın kuzeydoğusundaki Besatin mahallesinde ise polisin, kimliği henüz belirlenemeyen 1 erkek cesedi bulduğu kaydedildi.

- DAEŞ, bir gazeteciyi öldürdü

Bu arada, Musul kentinde de bir gazetecinin, terör örgütü DAEŞ militanları tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Irak Basın Özgürlükleri Gözlemevi'nden yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ militanları tarafından kaçırılan Talal Ebu İman adlı gazetecinin başı kesilerek öldürüldüğü belirtildi.

Irak ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Operasyonlara katılan Haşdi Şabi güçlerine, "hedef gözetmeksizin saldırı düzenleme ve sivillerin ölümüne neden olma" gibi suçlar yöneltilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :