Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Terör örgütü DAEŞ'in güvenlik güçlerine yönelik saldırılarında 37 kişi hayatını kaybetti

ENBAR (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in güvenlik güçlerine düzenlediği saldırılarda 37 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak ordusuna bağlı Enbar Operasyonları Komutanı Tuğgeneral İsmail el-Mihlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada DAEŞ'in Ramadi kentinde orduya bağlı 10'uncu bölük ile 39'uncu ve 40'ıncı tugay karargahlarına bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlediğini belirtti.

Bombalı saldırıların ardından örgüt militanlarının silahlı saldırıya geçtiğini ifade eden Mihlavi, yaşanan olaylarda 23 askerin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Mihlavi, ordunun ise uluslararası koalisyona bağlı uçakların havadan desteğiyle 33 DAEŞ militanını öldürdüğünü kaydetti.

Mihlavi, ayrıca, DAEŞ'in Ramadi'nin doğu kesimindeki Cuyibe bölgesinde kuşatma altında tuttuğu 64 sivilin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine sığındığını ve söz konusu kişilerin El-Halidiye kentindeki kampa nakledildiğini belirtti.

Öte yandan yerel kaynaklar, Felluce'de DAEŞ militanı bir intihar eylemcisinin Irak ordusu ve Haşdi Şabi'ye (Şii milis güçleri) ait bir karargaha bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 14 kişinin öldüğünü aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :