Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Birkaç gün önce Haşdi Şabi destekli güvenlik güçleri ve Sünni aşiret milislerinin operasyonlarıyla terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Enbar'a bağlı Mekr ez-Zib köyü sakinleri, "Irak Hizbullahı"nın baskıyla terk ettikleri evlerine dönmek istiyor-Enbar vilaye

ENBAR (AA) - Irak'ın Enbar vilayetindeki Akaşat nahiyesinde aşiret şeyhi Cebar el-Hamud, İran yanlısı Şii milislerin, Mekr ez-Zib köyüne baskın düzenleyerek, halkı evlerinden kovduğunu belirtti.

Hamud, AA muhabirine, "Irak Hizbullah'ından silahlı bir grup, Mekr ez-Zib köyüne baskın düzenleyerek, halkı evlerinden zorla çıkardı. Köylüleri, batı kesimdeki çöle doğru gitmeye zorladı." dedi.

"Çöle sürülen köylülerin durumu çok kötü. Evlerine dönmezlerse bir insani felaket yaşanabilir." diyen Hamud, silahlı kuvvetler ve güvenlik güçlerinden, Şii milislerin köyden çıkarılması ve halkın evine geri dönmesi için olaya müdahale etmelerini istedi.

Silahlı grubun ayrıca köylülere ait 150 baş koyuna el koyduğunu belirten Hamud, köyde çoğunluğu kadın ve çocuk yaklaşık 250 kişinin yaşadığını ve hayvancılıkla geçindiğini ifade etti.

Genel Sekreterliğini Ekrem Kabi'nin yaptığı Necba Hareketi, Irak Hizbullah'ı olarak biliniyor. Harekete bağlı milisler, Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı İran destekli Haşdi Şabi milisleri saflarında savaşıyor. Hareket, Suriye'de de DEAŞ'a ve muhalif gruplara karşı savaş veriyor.

Yaklaşık 10 bin silahlı militanın liderliğini yapan Kabi'nin hareketinin, İran'ın Irak'taki nüfuzunu genişletmek için kullandığı büyük bir güç olduğu belirtiliyor.

Akaşat nahiyesi, birkaç gün önce Haşdi Şabi destekli güvenlik güçleri ve Sünni aşiret milislerinin operasyonlarıyla terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :