Irak'taki kaçırılma olayları

Irak'taki kaçırılma olayları

Iraklı milletvekili Gariri:"Babil'in kuzeyinde üç yıldan bu yana öldürülen yüzlerce kişinin yanı sıra Sünnilerden kaçırılanların sayısı bine ulaştı ve bu kişilerin akıbetlerine ilişkin bilgi alınamıyor"

BAĞDAT (AA) - Irak'ın orta kesiminde yer alan Babil vilayetinde son üç yıldan bu yana yaklaşık bin kişinin kaçırıldığı belirtildi.

Iraklı bağımsız milletvekili Kamil Gariri, başkent Bağdat'taki meclis binasında düzenlediği basın toplantısında, "Babil'in kuzeyinde son üç yıldan bu yana öldürülen yüzlerce kişinin yanı sıra Sünnilerden kaçırılanların sayısı bine ulaştı ve bu kişilerin akıbetlerine ilişkin bilgi alınamıyor." dedi.

Bölgedeki şiddet olaylarının hukuk dışına çıkan milis güçler tarafından gerçekleştirildiğini belirten Gariri, öldürülen veya kaçırılanlar arasında aşiret liderleri ile siyasi ve askeri yetkililerin yanı sıra toplumun önde gelen isimlerinin de olduğunu ifade etti.

- İbadi'ye "sorumluluğunu yerine getir" çağrısı

Gariri, Başbakan Haydar el-İbadi'ye "ülkedeki güvenlik zafiyetinin önüne geçilmesi ve hukuk dışına çıkanlardan hesap sorulması konusunda yasal ve vatani sorumluluğunu yerine getirmesi" çağrısında bulundu.

Iraklı milletvekili, söz konusu öldürme ve kaçırma eylemlerinin arkasında kimler olduğuna ilişkin ise herhangi bir şey söylemedi.

Babil vilayetinin kuzeyindeki Sünni halk sık sık "Şii silahlı grupların evlere baskınlar yaparak kaçırdığı kişilerden hala haber alamadıkları" yönünde şikayetlerde bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :