Irak'taki gösterler

Irak'taki gösterler

Başkent Bağdat'ta reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenlendi

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenlendi.

Bağdat'ın merkezi Tahrir Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, hükümetin Yüksek Seçim Komiserliği'ni lağvetmesini, seçim yasasını değiştirmesini ve yolsuzlukla mücadele etmesini istedi.

Şii din adamı Mukteda es-Sadr ve Ulusal Sivil Akım üyelerinden oluşan göstericiler, Irak bayrakları taşıyarak, yolsuzluk yapanların yargılanması için de pankart açtı.

AA muhabirine konuşan Ulusal Sivil Akım Başkanı Casim Hilfi, "Taleplerimiz, siyasi sürecin reforme edilmesi, siyasi ve mezhepçilik esasına dayalı hizipçiliğe son verilmesi ve eşit vatandaşlığa dayalı yeni siyasi yönetimin inşası." dedi.

2003 yılı sonrası devlette önemli yerlere gelip yolsuzluk yapan siyasetçilerin yargılanması gerektiğine işaret eden Hilfi, "Bugün özellikle seçim yasasının yeniden düzenlenmesi ve bağımsız olmayan Yüksek Seçim Komiserliği'nin lağvedilip yerine bağımsız adaylardan oluşan bir komitenin kurulmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hilfi, meclisin haklarındaki yolsuzluk iddiasıyla savunma ve maliye bakanlarını bakanlıktan düşürmesine de değinerek, "Bu işin içinde yolsuzluk var ancak asıl mesele siyasetçilerin kendi aralarındaki çıkar çatışmalarıdır." diye konuştu.

Bağdat'ın yanı sıra ülkenin güneyindeki illerde de reform gösterileri düzenlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :