Irak'taki gösterilerde 3 kişinin ölmesi

Irak'taki gösterilerde 3 kişinin ölmesi

KDP Siyasi Bürosu: "Partimize ve yöneticilerimize yönelik saldırılar karşılıksız kalmayacaktır. Sükunetin sağlanması için tüm taraflara sorumluluk düşmektedir"

Irak'ta Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kaladize ilçesindeki parti binasının yakılmasını kınadı. 

KDP Siyasi Bürosu, bugünkü ekonomik krizi protesto gösterilerinde Süleymaniye'nin Kaladize ilçesinde parti binasının yakılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Partimize ve yöneticilerimize yönelik saldırılar karşılıksız kalmayacaktır. Sükunetin sağlanması için tüm taraflara sorumluluk düşmektedir" denildi. 

KDP'ye ve yöneticilerine yönelik saldırıların karşılıksız kalmayacağı vurgulanan açıklamada, "Göstericiler, bugün Kaladize ilçesinde, ortada hiçbir neden yokken bir siyasi parti tarafından binalarımıza yönlendirildi. Parti binamıza, yöneticilerimize ve güvenliği sağlayan Peşmergelere saldırıldı. Bunun üzerine hiç istenmeyen sonuçlar meydana geldi. Sükunetin sağlanması için tüm taraflara sorumluluk düşüyor. Bölgedeki asayiş birimleri partimizin binalarını ve yöneticilerinin güvenliğini sağlamalıdır. Şubelerimize yönelik tahkir edici hareketler kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı. 

Kaladize ilçesindeki gösterilerde KDP ilçe binasının yakılması ve 3 kişinin ölmesi üzerine Goran Hareketi, Süleymaniye'de olağanüstü toplandı. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Goran Yöneticisi Celal Cevher, göstericilerin protesto eylemini desteklediklerini ancak şiddete başvurulmasına karşı olduklarını söyledi. 

Ortadoğu ve Kürt bölgesinin hassas bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Cevher, "Siyasi güçler ve halkımız da bu hassas sürece uygun olarak davranmalıdır. Goran olarak halkımızın medeni gösterilerini destekliyoruz. Fakat mala ve cana zarar verilmemelidir" diye konuştu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise göstericiler sağduyuya ve sükunete davet edilerek, "Kürdistan en hassas siyasi sürecinden geçiyor. Değerli halkımız, anarşi ve kaos oluşursa sahip olduğumuz asayiş ile huzur ortamını da kaybederiz" ifadeleri kullanıldı.  

"İç savaşın acı tecrübeler yaşattığı" hatırlatılan açıklamada, "Kimse medeni gösteri sınırlarını aşmasın. Gösterilerde ne birileri öldürülsün ne de mallara zarar verilsin. Bunun tersi olursa hem haklarımızı kaybederiz, hem de Kürdistan'ı kaybederiz" uyarısında bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı