Irak'taki gösterilerde 3 kişi öldü

Irak'taki gösterilerde 3 kişi öldü

Süleymaniye'ye bağlı Kaladize'de düzenlenen protesto gösterisinde 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı

Irak'ta Süleymaniye iline bağlı Kaladize ilçesinde ekonomik krizi protesto gösterilerinde 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. 

Kaladize ilçesinde ekonomik kriz nedeniyle maaşların ödenmemesini protesto eden öfkeli grup, bir süre yürüdükten sonra Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) binasını ateşe verdi. Bu sırada göstericiler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Polis, kalabalığı dağıtmak için tazyikli su kullandı. Çıkan arbedede 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Ancak ölümlerin nasıl gerçekleştiğine yönelik henüz bir açıklama yapılmadı. Göstericiler, güvenlik güçlerinin ateşinde ölümlerin gerçekleştiğini savundu. 

Göstericiler, Kaladize-Rania yolunu trafiğe kapatarak geçişlere izin vermedi. Olayların yatıştırılması için Süleymaniye merkez ve çevre ilçelerden Kaladize'ye takviye polis gücü gönderildi. 

KDP Kaladize Şube Sorumlusu Bayiz Gafur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Nedenini bilmediğimiz bir şekilde göstericiler parti binamıza saldırdı. Biz içerideyken binayı ateşe verdiler. Kendimizi zor kurtardık" dedi.

Parti binasındaki korumaların göstericilere ateş açmadığını belirten Gafur, hayatını kaybeden vatandaşların güvenliklerini sağlayan Peşmergeler tarafından vurulmadığını söyledi.

Raperin İdaresi Müdürü Hamit Abdullah da Kaladize ilçesinde ortamın karışık olduğunu ifade ederek, göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki gerginliğin devam ettiğini bildirdi. Abdullah, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini kaydetti.

Süleymaniye'nin 165 kilometre kuzeydoğusuna düşen Kaladize, İran sınırına yakın bir yerde bulunuyor. KDP ile KYB arasındaki iç savaş ilk defa bu ilçede 1994'te başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı