Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

Enbar'ın kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için düzenlenen operasyonlarda 23 örgüt militanı öldü

Irak güvenlik güçlerinin Enbar'ın kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için operasyonlarını sürdürdüğü ve çıkan çatışmalarda 23 örgüt militanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yahya Rasul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçleri ile aşiretlerin, Enbar'ı DAEŞ militanlarından temizlemek için kuzey, güney, doğu ve batı olmak üzere ilin dört tarafından saldırılar düzenlediğini belirtti.

Rasul, militanların yollara ve sivillerin evlerine patlayıcılar yerleştirmesi ve köprüleri yıkması nedeniyle güvenlik güçlerinin ilerleyişinin yavaş olduğunu söyledi.

Öte yandan, emniyet kaynakları, ilin doğusundaki Ramadi'de ilerleyişini sürdüren güvenlik güçleri ile DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda 23 örgüt militanının öldüğünü söyledi. Kaynaklar, ağır silah taşıyan 5 araç ile 75 patlayıcının infilak ettirildiği bilgisini verdi.

Yerel kaynaklar ise terör örgütü DAEŞ'in, Enbar'a bağlı Felluce'de ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir İnsansız Hava Aracını (İHA) düşürdüğünü ifade etti.

Irak Savunma Bakanlığı, iki hafta önce Enbar bölgesinin DAEŞ'ten kurtarılması amacıyla operasyon başlatıldığını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı