Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

Şiilerin oluşturduğu Ulusal İttifak üyesi Direnişe Vefa Blok'u milletvekili Şehmani:

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Şiilerin oluşturduğu Ulusal İttifak üyesi Direnişe Vefa Blok'u milletvekili Adnan eş-Şehmani, ABD'nin keşif uçuşu yapmasını istemediklerini ve bu uçuşların hedefinin "terörü korumak" olduğunu belirtti.

Şehmani mecliste düzenlediği basın toplantısında, "ABD'nin keşif uçuşlarının hedefi Irak'ı değil, terörü korumak" olduğunu savunarak, "Irak hava kuvvetlerine Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı operasyon düzenlemesine izin verilmemesini" eleştirdi.

Öte yandan Sünni "Milli Güçler Koalisyonu" liderlerinden Ahmed el-Mesari ise koalisyondaki diğer milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, anlaşma yapılan konuların uygulanması için bir komite kurulmasına rağmen bir icraat göremediklerini belirtti.

Musul'da terör ve IŞİD, Diyala'da milisler ve Enbar'da da hava saldırıları sorunu yaşandığını dile getiren Mesari, "Belirlenen 3 aylık süre içinde taleplerin gerçekleştirilmemesi halinde, hükümete karşı şimdikinin aksi konum alacağız. Bu gensoru önergesi, ardından da hükümetten güvenoyu çekilmesine kadar gidebilir" dedi.

Milli Güçler Koalisyonu daha önce, "tutukluların serbest bırakılması, kentlerin bombalanmasının durdurulması, ordunun kentlerdeki askerlerini çekmesi, Sünnilerin yaşadığı illerde anayasadan doğan haklarının verilmesinden oluşan taleplerini" Ulusal İttifak'a iletmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı