Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

Ceyşu'l Mücahidin örgütü, "ABD ve İran'ın Sünnilere yönelik saldırılarına gerekçe hazırladığı" gerekçesiyle IŞİD'e karşı saldırı başlattı

ENBAR (AA) - Irak'taki Sünni silahlı gruplardan biri olan Ceyşu'l Mücahidin (Mücahitler Ordusu) örgütünün, Felluce kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı saldırı başlattığı bildirildi. 

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, "ABD, İran ve bu ülkelerle hareket edenlerin, Sünnilere yönelik saldırılarına zemin hazırladığı, devrimin başarısızlığa uğramasına ve düşmanlarının artmasına neden olduğu" gerekçesiyle IŞİD mevkilerine yönelik saldırı düzenlendiği belirtildi.

"IŞİD'in Şam'da olduğu gibi Irak'ta da Sünni halka felaket ve sıkıntı getireceği" ifade edilen açıklamada, örgütün, "ülkede yeni bir iç cephe açtığı, kendilerine karşı çıkan herkesi kafir ilan edip öldürmek suretiyle sadece düşmanların çıkarlarına hizmet ettiği" savunuldu. 

Açıklamada ayrıca IŞİD ile çeşitli bölgelerde çatışmalara giren Ceyşu'l Mücahidin örgütünün "onurunu koruyacağı ve diz çökmeyeceği" kaydedildi. 

ABD'nin 2003'te Irak'ı işgalinin ardından kurulan Ceyşu'l Mücahidin örgütü, ülkedeki kabile ve aşiretlerden oluşuyor. Örgütün yaklaşık 4 binden fazla mensubu bulunuyor. Mutedil Selefi anlayışına sahip örgüt, Bağdat'ın Sünni mahallelerinde, Tikrit, Ebu Gureyb, Diyala, Enbar, Bağdat ve Felluce kentlerinde faaliyet yürütüyor. Ahfadu Sad, Cünudu's Sahra ve es-Sabitun gibi 20 alt silahlı grubu bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı