Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

Ramadi kentinde ordu birliklerinin düzenlediği operasyonda 11 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

RAMADİ (AA) - Irak'ın batı kesimindeki Ramadi kentinde ordu birliklerinin düzenlediği operasyonda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Enbar ili polis şefi Tümgeneral Ahmed ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin bölgedeki bazı aşiret üyeleri ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarıyla El-Enbar vilayetinin Ramadi kent merkezinde çatışmaya girdiğini söyledi.

Duleymi, çatışmalarda IŞİD militanları ve aşiret üyelerinden ölenlerin ve yaralananların olduğunu belirterek, bölgeyi tamamen kendi kontrolleri altına aldıklarını ifade etti.  

AA muhabirine konuşan Felluce Devlet Hastanesi yetkilisi Visam el-İsavi de ordunun, Ramadi kentine düzenlediği saldırıların ardından hastaneye 11 sivile ait ceset getirildiğini, yaralı 8 kişinin tedavi altına alındığını kaydetti.

Bir süredir gerginlik ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Musul ve Enbar başta olmak üzere bazı kentlerde kontrolü ele geçirmesinden sonra artan çatışmaların devam ettiği ve bu nedenle yaklaşık 1 milyon kişinin göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı