Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

Enbar'da IŞİD örgütüne karşı yürütülen mücadeleye destek için aşiretlere mensup 15 bin gönüllünün ordu güçlerine katılma kararı onaylandı

ENBAR (AA) - Irak'ın batısındaki Enbar ilinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı yürütülen mücadeleye destek için aşiretlere mensup 15 bin gönüllünün ordu güçlerine katılma kararının onaylandığı belirtildi. 

AA muhabirine konuşan Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, hükümete bağlı ordu ve polis güçlerinin Enbar'da IŞİD'a karşı yürüttüğü operasyonlara dikkati çekerek, "Savunma ve İçişleri bakanlıkları söz konusu mücadelede destek olması için bölgedeki aşiretlerden 15 bin gönüllünün ordu birliklerine katılmasını onayladı" dedi.

Gönüllü birliklerin bölgede IŞİD'ın yanı sıra kanun dışı tüm silahlı gruplarla mücadelede ordu birliklerine destek vereceğini kaydeden Kerhut, "Gönüllü birlikler, ordu ve polis güçlerine, yeni hükümetin kurulmasından sonra katılacak" diye konuştu.

 Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmişti. Söz konusu çatışmalar nedeniyle yüzbinlerce sivil göç etmek zorunda kaldı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları, silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı