Irak'ta Sünnilere ait 2 cami yakıldı

Irak'ta Sünnilere ait 2 cami yakıldı

BAĞDAT/ENBAR (AA) - Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Garma'da Haşdi Şabi'ye bağlı Şii milislerin Sünnilere ait iki camiyi yaktığı ve onlarca...

BAĞDAT/ENBAR (AA) - Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Garma'da Haşdi Şabi'ye bağlı Şii milislerin Sünnilere ait iki camiyi yaktığı ve onlarca evi yağmaladığı bildirildi.

Enbar'a bağlı Felluce'nin kuzey doğusundaki Garma'daki Sünni aşiret liderlerinden Mueyyed el-Cumeyli, AA muhabirine yaptığı açıklamda, "Haşdi Şabi milisleri (Şii) Garma'da Büyük Garma Camisi ile İbrahim el-Ali el-Hassun Camisini yaktı ve onlarca evi yağmaladı." dedi.

Cumeyli, Şii milislerin ayrıca Garma'da bazı evlerin duvarlarına mezhepçi ifadeler içeren sözler yazdığını söyledi. "Garma'nın tamamını Haşdi Şabi milisleri kontrol ediyor." diyen Cumeyli, bu milislerin evlerden yağmaladığı malzemelerin bir kısmını getirdikleri araçlarla Bağdat'a doğru götürdüğünü kaydetti.

Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi unsurlarının daha önce de Tikrit'te Sünnilere ait bazı evleri yağmaladığı belirtilmişti.

Irak'ta ordu birlikleri, ülkenin batısındaki Enbar'a bağlı Garma bölgesini 2 gün önce terör örgütü DAEŞ'ten geri almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :