Irak'ta Sadr'dan protesto çağrısı

Irak'ta Sadr'dan protesto çağrısı

Sadr Hareketi lideri destekçilerini "Yüksek Seçim Komiserliği üyelerinin değiştirilmesi talebiyle yarın başkent Bağdat'ta gösteri düzenlemeye" çağırdı

BAĞDAT (AA) - Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, destekçilerine "Yüksek Seçim Komiserliği üyelerinin değiştirilmesi talebiyle yarın başkent Bağdat'ta gösteri düzenlemeleri" çağrısında bulundu.

Sadr Hareketi'ne bağlı gösterilerden sorumlu ortak komiteden yapılan yazılı açıklamada, "Yüksek Seçim Komiserliği, yaralı Irak'a bir dolu bela ve felaket kapısı açtı. Bu aşamada hedefimiz, Yüksek Seçim Komiserliği yasası ve üyelerinin değiştirilmesi çağrısında bulunmak olacaktır." denildi.

Açıklamada ayrıca taleplerinin gerçekleşmesi için ilk olarak yarın Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptıkları, bunu tansiyonu yükseltecek diğer adımların takip edeceği ifade edildi. Söz konusu adımların ne olacağına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Sadr'ın, "bağımsız olmamakla" suçladığı Yüksek Seçim Komiserliği üyelerinin değiştirilmemesi durumunda, destekçilerinin Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge önünde süresiz oturma eylemi başlatacağı belirtiliyor.

Şii lider Sadr daha önce yaptığı açıklamalarda, "Yüksek Seçim Komiserliği'nin eski Başbakan Nuri el-Maliki tarafından iktidardaki Dava Partisi'ne bağlı kişilerle doldurulduğunu, dolayısıyla kurumun bağımsızlığından söz edilemeyeceğini" iddia etmişti.

Irak'ta 16 Eylül 2017'de yapılacağı duyurulan yerel seçimlerin ardından ertesi yıl nisan ayında da genel seçimlerin yapılması öngörülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :