Irak'ta Sadr yanlısı göstericilerin parlamento binasına girmesi

Irak'ta Sadr yanlısı göstericilerin parlamento binasına girmesi

Eski Irak Başbakanı ve Dava Partisi Genel Başkanı Maliki:- "Halkın temsilcisi olan milletvekillerinin Meclise girip, tavırlarını ortaya koymasının silah tehdidiyle engellenmesi reform değildir"

BAĞDAT (AA) - Eski Irak Başbakanı ve Dava Partisi Genel Başkanı Nuri el-Maliki, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı göstericilerin parlamento binasına girmesi hakkında milletvekillerinin tavırlarını ortaya koymasının silah tehdidiyle engellenmesinin reform olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Maliki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Halkın temsilcisi olan milletvekillerinin Meclise girip, tavırlarını ortaya koymasının silah tehdidiyle engellenmesi reform değildir." ifadelerini kullandı.

Meclisin yasalarına göre yeterli güvenoyu almadan yeni bakanların atanması ve milletvekillerine saldırı tehdidinde bulunulmasının siyasi süreç üzerinde tehlike arz ettiğini vurgulayan Maliki, "Tüm tarafların bu konuda üzerine düşeni yapması lazım." çağrısında bulundu.

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı çok sayıda gösterici, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek, parlamento binasına girmiş ve içerideki eşyalara zarar vermişti. Oturumların gerçekleştiği salona girip, vekillerin koltuklarında oturan eylemciler, "Barışçıl barışçıl" ve "Seni (Sadr) tehdit edenler nerede, Yeşil Bölge'ye girdik" sloganı atmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :