Irak'ta Sadr yanlılarının parlamento binasına girmesi

Irak'ta Sadr yanlılarının parlamento binasına girmesi

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Muttehidun Koalisyonu Başkanı Nuceyfi, parlamento binasının basılmasından Başbakan İbadi'yi sorumlu tuttu

BAĞDAT (AA) - Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Muttehidun Koalisyonu Başkanı Usame en-Nuceyfi, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlılarının Bağdat'ta hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge'ye girerek parlamento binasını basmasından Başbakan Haydar el-İbadi'nin sorumlu olduğunu belirtti.

Nuceyfi yaptığı yazılı açıklamada, Sadr yanlılarının parlamento binasını basmasının sorumluluğunu Başbakan İbadi'ye yükleyerek, "Yeşil Bölge'ye girilmesinin en önemli sebebi hükümetin başarısızlığıdır. Bunların sebebi, hükümetin halk lehine gerçek bir başarı kaydetmemesi, bazı kararları almada gecikmesi ve sorunların çözümünde bilinçli ve güçlü bir strateji ortaya koymamasıdır." ifadelerini kullandı.

"Dün yaşanan olaylar, kısır döngüde kalması yerine üzerinde durulması ve çözülmesi gereken bazı gerçekleri ortaya koyuyor. Bu kısır döngü, Irak'ı yıkıma sürüklüyor, ülkenin birliğine darbe vuruyor ve halkın ulaşmak istediği hedefleri sekteye uğratıyor." ifadelerine yer veren Nuceyfi, İbadi'ye üzerine düşen sorumluluğu üstlenme çağrısında bulundu.

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı çok sayıda gösterici, dün, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek, parlamento binasına girmişti. Ellerinde Irak bayraklarıyla vekillerin koltuklarında oturan eylemciler içerideki eşyalara zarar vererek, pencere ve masaları kırmıştı. Yeşil Bölge çevresini koruyan beton bariyerler göstericiler tarafından yıkılırken, bazı milletvekillerinin araçlarına da zarar verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :