Irak'ta Mukteda es-Sadr yanlısı grubun gösterisi

Irak'ta Mukteda es-Sadr yanlısı grubun gösterisi

Necef'te bir alışveriş merkezi önünde güvenlikçilerin göstericilerin üzerine ateş açması sonucu Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlısı 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak’ın güneyindeki Necef kentinde, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın eski askeri yardımcısı Ebu Dua el-İsavi’ye ait bir alışveriş merkezi önündeki gösteride Sadr yanlısı 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Irak Başbakanlığına bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Necef’te Sadr yanlısı bir grubun, el-Beşir adlı alışveriş merkezi önünde toplandığı ve alışveriş merkezine baskın yapmaya çalıştığı bildirildi.

Alışveriş merkezindeki güvenlikçilerin çıkan arbedede göstericilerin üzerine ateş açması sonucu 4 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı belirtildi. Göstericilerin içeri girmeyi başardığı ve alışveriş merkezini ateşe verdiği kaydedildi.

Öte yandan Sadr yanlısı göstericiler, ülkenin güneyindeki Vasıt’ta da Vasıt Vilayet Meclisi Başkanı Mazin Kendu Zamili'nin evinin önünde toplandı ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle Zamili'yi istifaya çağırdı.

Sadr’a ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından Sadr’ın Necef'teki destekçilerine, söz konusu alışveriş merkezi önünde toplanıp, buranın alışveriş için kullanılmasına izin verilmemesi çağrısı yapılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :