Irak'ta kaçırılan Türk işçisi özgürlüğüne kavuştu

Irak'ta kaçırılan Türk işçisi özgürlüğüne kavuştu

Diyala'da dün gece silahlı kişilerce kaçırılan bir Türk işçi, Irak emniyetinin operasyonuyla kurtarıldı

Irak'ın Diyala iline bağlı Kifri ilçesinde dün silahlı kişilerce kaçırıldığı belirtilen Türk işçinin serbest bırakıldığı açıklandı.

Kifri İlçesi Emniyeti Basın Sorumlusu Yarbay Hüseyin Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avaspi Barajı'nının yapımını üstlenen bir şirkette çalışan Türk işçinin dün gece kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırıldığı bilgisini aldıklarını belirtti.

Barajın yapımını üstlenen firmanın da Türk olduğunu belirten Muhammed, "Düzenlediğimiz operasyonda, Türk işçiyi kurtardık. Silahlı kişilerden birini de yakaladık. Gözaltına aldığımız kişi suçunu itiraf etti" dedi.

Muhammed, kaçan kişileri arama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Bağdat'ın Sadr bölgesinde de dün gece Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçinin kimliği bilinmeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırıldığı bildirilmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Irak’ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışanlar olduğunu belirterek, şunları kaydetmişti:

"Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik. Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle hemen temas etti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk’ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı