Irak'ta kaçırılan Türk işçiler

Irak'ta kaçırılan Türk işçiler

CHP'li heyet, kaçırılan 18 Türk'ün kurtarılması amacıyla çalışma yapmak üzere Bağdat'a gitti

CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal, Ahmet Akın ve Tahsin Tarhan, Irak'ta stadyum inşaatı şantiyesinden kaçırılan 18 Türk'ün kurtarılması konusunda çalışma yapmak için Bağdat'a gitti.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Tahsin Tarhan, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatları doğrultusunda Irak'a gittiklerini söyledi.

İş, aş için Irak'a gitmiş, emeğiyle mücadele eden vatandaşları için görevlendirildiklerini aktaran Tarhan, ''Kaçırılan 18 işçimizin aileleri zor durumda, çok merak ediyorlar. Konuyla ilgili orada çalışmalar yürüteceğiz. Iraklı yetkililerle ve aynı zamanda şirket yetkilileriyle görüşeceğiz. Hayırlı bir haber getirmek istiyoruz. Kaçıranlar konusunda henüz bir bilgi yok. Yerinde çalışma yaptıktan sonra sanırım belli olacak. Yanlış bilgi vermek istemiyoruz. Kalış süremiz de belli değil, oradaki duruma göre hareket edeceğiz'' dedi.

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise 18 ailenin gönlüne su serpebilmek için gittiklerini ifade ederek, "Orada bir dizi çalışmalar yapacağız. Konsoloslukla, şirket yetkilileriyle, Iraklı yetkililerle görüşeceğiz. O kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Olayı yerinde araştırmaya ve vatandaşlarımızın yanında olmaya gidiyoruz. Elimizden gelen her şeyi seferber etmek ve telefon yerine gidip yerinde görmek, bir şeyler yapabilmek için gidiyoruz'' şeklinde konuştu. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel imzasıyla Dışişleri Bakanlığı'na yazılan bilgilendirme yazısında, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın, işçilerle ilgili bilgi almak ve kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmak için görevlendirildikleri vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı