Irak'ta kaçırılan Türk işçiler

Irak'ta kaçırılan Türk işçiler

Kaçırılan işçilerden Recep Tekin'in eşi Hakibar Tekin:- "Bir oğlum bekar. Onu evlendirebilmek ve para biriktirebilmek için Irak'a çalışmaya gitti"

ZONGULDAK (AA) - Bağdat'ın Sadr bölgesinde kaçırılan Türk işçilerden Recep Tekin (46) ve Tahsin Cömert'in (42) Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Adınyayla köyünde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Recep Tekin'in eşi Hakibar Tekin (48), gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin kaçırıldığını yakınlarından öğrendiğini söyledi. 

Eşi Recep Tekin'in yaklaşık 5-6 aydır Irak'ta çalıştığını ve en son bir hafta önce telefonda görüştüklerini ifade eden Tekin, şöyle konuştu: 

"Eşimle telefonla son görüştüğümde iyi olduğunu söyledi. Ereğli ilçesinde tersanelerin kapanmasının ardından çalışmak için İstanbul'a, daha sonra bir kaç kez yurtdışına çalışmaya gitmişti. En son Irak'a çalışmaya gitti. Bir oğlum bekardı. Onu evlendirebilmek ve para biriktirebilmek için Irak'a çalışmaya gitti. Eşimin kaçırıldığını fındık tarlasından akşam eve döndüğümde yakınlarımdan öğrendim, çok tedirgin oldum. Başbakan'ımızdan ve yetkililerden eşimin kurtarılması için yardım istiyorum."

Kaçırılan işçilerden evli ve 2 çocuk babası Tahsin Cömert'in Musabeyli köyünde yaşayan annesi Nazikar Cömert de (62) oğlunun yaklaşık 6 aydır Irak'ta çalıştığını belirtti. 

Oğlunun bir süre önce İstanbul'da çalıştığını anlatan Cömer, "Oğlu Kocaeli'de üniversiteyi kazanınca ailecek oraya yerleştiler. Oğlumu yaklaşık 2 ay önce babasının mevlitine geldiğinde görmüştüm. Emekli olabilmek için sigorta gün sayısını doldurmaya ve ev alabilmek için Irak'a çalışmaya gitmişti. Kendisine birçok kez 'Oralara çalışmaya gitme, bizi yalnız bırakma' dedik ama 'gitmek zorundayım' demişti. Bir tek yetkililerden çocuğumun getirilmesini istiyorum" dedi.

Bağdat'ın Sadr bölgesinde dün gece Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı