Irak'ta Enbar Valisi Ravi hakkındaki yolsuzluk suçlamaları

Irak'ta Enbar Valisi Ravi hakkındaki yolsuzluk suçlamaları

Enbar il Meclisinde yapılan oylamada Ravi güvenoyu alamadı- İdari mahkeme Ravi'nin görevden alınması kararını yasa dışı buldu

ENBAR (AA) - Irak'ta hakkında yolsuzluk iddiaları olan Enbar Valisi Suheyb er-Ravi'nin güven oylaması sonucu görevinden alındığı belirtilirken, İdari Mahkeme görevden alma kararının yasal olmadığını bildirdi.

AA muhabirine konuşan Enbar İl Meclisi üyesi Erkan Halef et-Turmuz, bugün düzenlenen olağanüstü oturumda, Ravi için güven oylaması yapıldığını söyledi.

Turmuz, 30 sandalyeli mecliste olağanüstü oturuma katılan 19 üyenin tamamının hayır oyu kullandığını ve Ravi'nin görevden alındığını ifade etti.

Mecliste dün düzenlenen oturumda Ravi'nin gıyabında 36 idari ve mali yolsuzluk dosyasındaki soru ve önergelerin görüşüldüğünü dile getiren Turmuz, "Vali hakkındaki 61 eski yolsuzluk dosyasına ek olarak yeni 36 mali ve idari yolsuzluk dosyası bulunuyor. Bu dosyalar, Ravi'nin göreve geldiği 2015 yılı sonundan beri işlediği idari ve hukuki usulsüzlükleri ve yolsuzlukları kapsıyor." dedi.

Bunun yanı sıra İdari Mahkeme, güvenoyunun çekilmesi sonucu Ravi'nin görevden alınmasını "yasa dışı" bulduğunu bildirerek, gerekçe olarak soru önergeleri ve görevden alınmanın aynı oturumda gerçekleşmesini ve bu uygulamanın il meclisleri kanununa aykırı olmasını gösterdi.

Enbar Valisi Suheyb er-Ravi, konuya ilişkin açıklama yapmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :