Irak'ta DEAŞ'a yönelik operasyonlar

Irak'ta DEAŞ'a yönelik operasyonlar

Enbar vilayetine bağlı Ceziretu Hit bölgesi terör örgütü DEAŞ'ın elinden kurtarıldı

ENBAR (AA) - Irak'ta Enbar vilayetine bağlı Ceziretu Hit bölgesinin terör örgütü DEAŞ'ın elinden kurtarıldığı bildirildi.

El-Cezire Operasyonları Gücü Komutanı Tuğgeneral Kasım el-Muhammedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya bağlı birliklerin Hit ilçesinin kuzey kesimindeki Ceziretu Hit bölgesini DEAŞ militanlarından tamamen temizlediğini belirtti.

Muhammedi, birkaç köyü barındıran bölgenin uluslararası koalisyona bağlı uçakların yoğun hava saldırıları ve ordunun topçu atışlarının ardından teröristlerin bölgeden uzaklaşmasıyla kurtarıldığını ifade etti.

Sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda örgütün söz konusu bölgeyi kullandığını aktaran Muhammedi ayrıca DEAŞ'ın burayı ilçe merkezine füze ve havan topu atmak için de kullandığını dile getirdi.

- Hava saldırılarında 2'si terörist 5 kişi öldü

Öte yandan Musul'da DEAŞ'la mücadele kapsamında koalisyon uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında 2 terörist ile 3 sivilin öldüğü belirtildi.

Irak ordusunda albay Ahmed el-Ceburi, koalisyon uçaklarının DEAŞ militanlarının bulunduğu bir araca saldırı düzenlediğini, saldırıda 2 terörist ile yoldan geçen biri kadın 3 sivilin öldüğünü ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :