Irak'ta DAEŞ ile mücadele

Irak'ta DAEŞ ile mücadele

Irak Savunma Bakanı Ubeydi, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Barzani ile görüştü

Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.

Yapılan açıklamada, görüşmede, Musul'u kurtarma operasyonu ile terörle mücadele meselelerinin ele alındığı belirtildi.

Barzani, yazılı açıklamada, Musul'un kurtarılmasından sonraki aşamanın kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, "Operasyon başlamadan, Peşmergenin nerede konumlanacağı ve nasıl bir rol üstleneceği belirlenmelidir. Musul'daki idari ve askeri dengelere ilişkin anlaşma sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Farklı etnik, dini ve mezhepsel unsurların geçmişte uğradıkları muamelenin tekrarlanmaması gerektiğine dikkati çeken Barzani, şunları kaydetti:

"Kürdistan bölgesi yalnızca Irak'ın resmi güçlerini muhatap alır. Çünkü bu güçler, bölgede mezhepsel ve etnik çatışmanın çıkmasına yol açmaz. O nedenle Musul'un kurtarılmasından sonraki süreç Kürdistan için önemlidir".

Barzani, Peşmerge güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'e karşı sahada en etkili mücadeleyi veren taraf olduğunu savunarak, gerek görüldüğünde tüm bölgelerdeki terör hedeflerine operasyon düzenleyebileceklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı