Irak'ta başkanlık krizi gerginliği

Irak'ta başkanlık krizi gerginliği

Süleymaniye kentinde devam eden başkanlık krizi protesto edildi. Otelin önünde toplanan göstericilere polisin müdahale etmesiyle arbede yaşandı- Göstericiler bazı caddeleri trafiğe kapatarak, lastik yaktı. Kentteki gerginlik sürüyor

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak'ın Süleymaniye kentinde bazı gruplar başkanlık krizinin çözülmemesini protesto etti. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'nda grubu bulunan 5 büyük siyasi parti temsilcisi, başkanlık krizini ele almak üzere Süleymaniye'deki bir otelde toplandı. Toplantı başladıktan sonra otel önündeki bir grup, protesto eyleminde bulundu. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, göstericiler başkanlık krizinin çözüme kavuşturulmasını ve maaşların ödenmesini içeren taleplerini bir bildiri şeklinde partilere ulaştırmak istedi. Bazı partilerin bildiriyi kabul etmemesi nedeniyle göstericilerin otele girmek istemesi üzerine müdahale eden polislerle aralarında arbede yaşandı. Polisin müdahale ettiği gruptan ayrılan bir kısım gösterici Zergete Caddesi'ne geçerek caddeyi trafiğe kapattı. Lastik yakarak araçların geçmesine engel olan protestocular polisin yeniden müdahalesi üzerine dağılarak ara sokaklara kaçtı. Kentteki gerginlik sürüyor.      

 

Kürt bölgesinde Mesut Barzani'nin görev süresi uzatılsa da bundan sonraki başkanlık seçiminin nasıl ve ne zaman yapılacağına dair hususların netleştirilmesi için siyasi partiler arasındaki uzlaşma toplantıları sürüyor. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), bölgesel başkanın halk tarafından seçilmesini ve yetkilerinin korunmasını isterken, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran Hareketi, başkanın parlamentoda seçilmesini ve yetkilerinin kısıtlanmasını talep ediyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı