Iraklı heyet Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

Iraklı heyet Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

Irak Dışişleri Bakanlığı heyeti siyasi, ticari ilişkiler ve sınır kapısı konularını ele almak üzere Suudi Arabistan'a gidecek

BAĞDAT (AA) - Irak Dışişleri Bakanlığından bir heyetin, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler konusunda istişarelerde bulunmak amacıyla yarın Suudi Arabistan'a gideceği bildirildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Cemal yaptığı yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı Vekili Nezar Hayrullah başkanlığındaki heyet, yarın ortak konuları görüşmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek." ifadelerini kullandı.

Cemal, Iraklı heyetin Suudi Arabistanlı yetkililerle görüşmelerinde "ikili ilişkilerle ilgili özel dosyalar", siyasi, ekonomik istişareler ve sınır kapısı konularını ele alacaklarını belirtti.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Irak Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Abbas Beyati ise "Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr'in Bağdat ziyaretinden sonra iki ülke heyetleri arasında karşılıklı ziyaretler yapılması konusunda anlaşmaya varıldı." dedi.

Beyati, Iraklı heyetin Suudi Arabistan ile yeni sınır kapısının açılması ve iki ülke arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması gibi konuları görüşeceğini kaydetti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, 25 Şubat'ta Bağdat'ı ziyaret ederek, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi başta olmak üzere hükümet yetkilileriyle bir araya gelmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :