Irak'ın Havice ilçesinde hayat normale dönmeye başladı

Irak'ın Havice ilçesinde hayat normale dönmeye başladı

Yaklaşık 5 ay önce DEAŞ'tan kurtarılan Havice, yavaş yavaş eski günlerine dönüyor- Haviceli Beccari:"Vatandaşların evlerine dönmelerinin önünde hiçbir engel yok. Şu an ilçedeki hayat eskisinden daha iyi ve daha güvenli"- İlçede bakkal dükkânı işleten Hala

KERKÜK (AA) - Irak'ta yaklaşık 5 ay önce terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde hayat normale dönmeye başladı.

Çatışmalar nedeniyle bölgeden ayrılanlar evlerine dönmeyi sürdürürken ilçede güvenlik sıkıntısı yaşanmadığı, vatandaşlara elektrik, su gibi hizmetlerin kesintisiz verildiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan ilçe sakinleri, memnuniyetlerini dile getirirken hâlâ evlerinden uzak kalan hemşehrilerine "Havice'ye dönün" çağrısı yaptı.

- "Güvenlik konusunda hiçbir sıkıntımız yok"

İlçede güvenlik durumunun oldukça iyi olduğunu söyleyen Sabbar Beccari, "Güvenlik konusunda hiçbir sıkıntımız yok. İlçenin güvenliğini mahalli polisin yanında Terörle Mücadele Polis ekipleri sağlıyor." dedi.

Kerkük kent merkezi ve kamplarda bulunan göçmenlere evlerine dönmeleri çağrısında bulunan Beccari, "Vatandaşların evlerine dönmelerinin önünde hiçbir engel yok. Şu an ilçedeki hayat eskisinden daha iyi ve daha güvenli." diye konuştu.

- İlkokul ve ortaokullar açık

Said Ali adlı vatandaş da ilçede artık kesintisiz olarak elektrik ve su gibi hizmetlerin verildiğini dile getirdi.

İlkokul ve ortaokullarda da eğitime başlandığını aktaran Ali, "Ancak liseler hâlâ kapalı. Bu yüzden liseli çocuklarımız mağdur durumda. Kerkük Eğitim Müdürlüğü'nün bir an önce bu sorunu çözmesini istiyoruz." dedi.

Havice'de bakkal dükkânı işleten Ziyart Halaf ise ilçede hayatın normale dönmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Halaf, "Kenti terk eden ailelerin geri dönmeleriyle işler açıldı ve şimdi oldukça iyi durumda. Geri dönmeyen diğer meslektaşlarımı aradım ve işlerinin başına dönmelerini istedim." ifadelerini kullandı.

Irak güçleri, Havice ilçesi ve buraya bağlı 4 kasabayı 5 Ekim 2017'de terör örgütü DEAŞ'tan geri almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :