Irak parlamentosundaki boykot

Irak parlamentosundaki boykot

Şii, Sünni, Liberal ve aşiret mensubu milletvekillerinden oluşan Ulusal Koalisyon (Vataniyye) Bloku'nun parlamentoda başlattığı 2 haftalık boykot sona erdi

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Sünni Güçler Birliği ile Şii, Sünni, Liberal ve aşiret şeyhleri milletvekillerinden oluşan Ulusal Koalisyon (Vataniyye) Bloku yaklaşık iki haftadan bu yana sürdürdükleri boykota son verdi.

Güçler Birliği milletvekili Selim Şevki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vataniyye Bloku ile birlikte bugünkü kapalı oturuma katıldıklarını söyledi.

Güçler Birliği üyesi Nahide ed-Dayini de "Parlamentodaki oturumları boykot etmeye son verme kararı aldık" dedi.

Dayini, Sadr Hareketi'ne bağlı El-Ahrar Bloku'nun, Güçler Birliği ve Vataniyye blokları ile Şii Ulusal İttifak arasında görüşlerin ortak bir noktada buluşmasını sağlamak için başlattığı girişimin ardından bu kararı aldıklarını ifade etti.

Sadr Hareketi'nin girişimi, Sünni blokların taleplerinin yerine getirilebilmesi için Başbakan Haydar el-İbadi gözetiminde bu hafta söz konusu taraflar arasında görüşmeler yapılması buna karşılık Sünnilerin de parlamentoyu boykot eylemine son vermelerini içeriyordu.

 Irak'ın başkenti Bağdat'ta 14 Şubat günü milletvekili Zeyd el-Suveydani'nin konvoyuna yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda, Sünni el-Cenabat aşireti şeyhi Kasım Suveydani'yle birlikte 10 kişinin öldürülmesi üzerine Sünni milletvekilleri, parlamento oturumlarına katılmayı askıya aldıklarını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı