Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği:

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği:

"IŞİD şiddeti nedeniyle bin 500 çocuk şehit oldu, 500 bin çocuk da evlerini terk etmek zorunda bırakıldı"

BAĞDAT (AA) - Terör örgütü IŞİD'in, Irak'taki bazı kentleri ele geçirmesi nedeniyle bin 500 çocuğun şehit olduğu, 500 bin çocuğun da evlerini terk etmek zorunda bırakıldığı bildirildi. 

Irak İnsan Hakları Komiserliği Üyesi Fadıl el-Garavi, başkent Bağdat'taki parlamento binasında düzenlediği basın toplantısında, "Iraklı çocuklar IŞİD çetelerinin işlediği suçlar nedeniyle tam anlamıyla insanlık trajedisi yaşadı. Bin 500 çocuk şehit edildi, 500 binden fazlası da aileleriyle evlerini terk etmek zorunda kaldı" dedi.

Hala 50 bin çocuğun barınma imkanından mahrum olduğunu ifade eden Garavi, Musul'da 15 yaş altı birçok çocuğun IŞİD tarafından askere alındığı ve bazılarının da canlı kalkan olarak kullanıldığını ileri sürdü.

Garavi, IŞİD'in çocuklara yönelik ihlallerinin "insanlığa karşı suç" sayılması çağrısında bulunarak, BM'den de hava koridoru açılarak  özellikle su, gıda ve ilaç gibi acil yardımların yapılmasını talep etti.

Bağımsız bir kuruluş olan Irak İnsan Hakları Komiserliği'nce açıklanan bu verilere karşılık, Irak makamlarından konuya ilişkin herhangi bir istatistiki bilgi paylaşılmadı.  

Kaynak:Haber Kaynağı