Irak ile KİK arasında iş birliği mutabakatı imzalandı

Irak ile KİK arasında iş birliği mutabakatı imzalandı

BAĞDAT (AA) - Irak ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında başta ticaret olmak üzere birçok alanda dayanışmayı öngören iş birliği mutabakatı...

BAĞDAT (AA) - Irak ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında başta ticaret olmak üzere birçok alanda dayanışmayı öngören iş birliği mutabakatı imzalandı.

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hakim ile KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, başkent Bağdat'ta gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Hakim, "Irak ile KİK arasında ticaret hacmi, güvenlik, akademi, siyasi ve kültürel dayanışmanın karşılıklı şekilde arttırılmasını destekleyen bir mutabakat imzalandı." dedi.

KİK Genel Sekreteri Zeyani'nin Bağdat ziyaretinin önemli olduğunu vurgulayan Hakim, bunu ortak dayanışma bağlarını güçlendirme ve Irak'ın KİK'in yatırım ve bilimsel gelişmeler sahasındaki planlarına dahil edilmesine yönelik bir adım şeklinde değerlendirdiklerini ifade etti.

Hakim ayrıca "KİK ülkelerinin güvenlik ve istikrarı Irak'ın da istikrarı demektir." ifadesini kullandı.

KİK Genel Sekreteri Zeyani de imzalanan mutabakat ile tarafların pek çok alanda dayanışma sergileyeceğini ifade etti.

Zeyani, "Mutabakat anlaşması, her iki tarafın düzenli bir şekilde başta siyasi konular olmak üzere, ekonomi, spor ve kültürel alanlarda dayanışmasını öngörüyor." bilgisini verdi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Bağdat'a gelen Zeyani, Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ile de görüşmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :