Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi Lübnan'da:

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi Lübnan'da:

"Lübnan'da bugün yaşanan durum istikrarın, itidalin, siyasi uzlaşının ve devlet kurumlarının tesisi için tarihi bir fırsat sunuyor"

BEYRUT (AA) - Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Lübnan'da bölgedeki sorunlarla baş edebilecek güçlü bir hükümetin kurulmasının ve genel seçimlerin gerçekleştirilmesinin tarihi bir fırsat olacağını söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'da Başbakan Temmam Selam ile görüştü. Başkent Beyrut'taki Başbakanlık Konutu'nda gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Allavi, Selam ile yerel ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti.

Lübnan'daki siyasi gelişmelerden memnuniyet duyduğunu dile getiren Allavi, "Lübnan'da bugün yaşanan durum istikrarın, itidalin, siyasi uzlaşının ve devlet kurumlarının tesisi için tarihi bir fırsat sunuyor." dedi.

Allavi, bu fırsatın kullanılması için bölgedeki sorunlarla baş edebilecek güçlü bir hükümetin kurulması ve net bir yasayla parlamento seçimlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, Lübnanlı siyasilere birlik, beraberlik ve uzlaşı çağrısında bulundu.

Lübnan Parlamentosu'nda 31 Ekim'de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mişel Avn Lübnan'ın 13. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ülkede iki buçuk yıldır devam eden kriz sona ermişti. Avn göreve geldikten kısa bir süre sonra yeni hükümetin kurulması için eski Başbakan ve Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri'yi görevlendirmişti.

Lübnan'da 2009'dan bu yana görevde olan ve yasama süresini iki kez uzatan parlamento için düzenlenecek genel seçim tarihi Haziran 2017 olarak planlanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :