Irak Başbakanı İbadi'nin açıklamaları

Irak Başbakanı İbadi'nin açıklamaları

BBP Genel Başkanı Destici:"Türkiye, İbadi'nin tehditlerine ve boş salvolarına pabuç bırakmasın"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye, İbadi'nin tehditlerine ve boş salvolarına pabuç bırakmasın." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk askerinin Başika'dan çekilmesini isteyen Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi eleştiren Destici, İbadi'yi "kukla" olarak nitelendirdi. Bunları kendisine söyleten birileri olduğunu belirten Destici, "Türkiye, İbadi'nin tehditlerine ve boş salvolarına pabuç bırakmasın." ifadesini kullandı.

Ortadoğu'daki kaosun en büyük mimarlarından birinin ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton olduğunu savunarak, Suriye'nin olduğu gibi Irak'ın kuzeyinde de gelecekte Barzani'nin yerine PKK'nın ikame edileceğini iddia etti.

Destici, Türkiye'de göreve gelen her iktidarın adalet sistemini ele geçirmeye çalıştığını, bu amaçla reform adı altında bir çok düzenleme yaptığını, bunun sonucu toplumda hukuka güven kalmadığını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili takipsizlik kararına itirazda bulunduklarını anlatan Destici, ancak bu kararın hala kaldırılmadığını bildirdi.

Destici, partisinin tutuklanan Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal'ın da neyle suçlandığının hala açıklanmadığını öne sürdü.

Bir gazetecinin başkanlık sistemi ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Destici, henüz ortada iktidar partisinin getirdiği bir teklif olmadığının altını çizerek "Doğmamış çocuğa don biçilmez." dedi.

Mustafa Destici, Türkiye'nin tam demokratik sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :