Irak Başbakanı İbadi, ABD'li heyeti kabul etti

Irak Başbakanı İbadi, ABD'li heyeti kabul etti

Irak Başbakanı İbadi, Senatör Mitch Michael başkanlığındaki ABD'li heyetle görüştü

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ABD Senatosu'ndan gelen bir heyeti başkent Bağdat'taki ofisinde kabul etti. 

İbadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, "Senatör Mitch Michael başkanlığındaki ABD'li heyet ile bölgedeki güvenlik, ekonomik ve siyasi gelişmelerin ele alındığı" belirtildi.

Açıklamada, görüşmenin önemli bir konusunun terör örgütü DAEŞ'e karşı başlatılan ve devam eden askeri operasyonlar olduğu vurgulanarak, "Enbar ve Salahaddin vilayetlerinde devam eden askeri operasyonların gidişatı, bu alanlarda elde edilen zaferler ve Iraklı askerlerin eğitim ve silahlandırılması detaylı bir şekilde masaya yatırıldı" ifadelerine yer verildi.

ABD'li heyetin, Irak'ın zor bir süreçten geçmesine rağmen Başbakan İbadi tarafından alınan reform kararlarına tam destek verdiği belirtilen açıklamada, aynı ekibin, Irak'ın kalkındırılması ve gelişmesi için yatırımların yapılması ve ekonominin tekrar güçlendirilmesi için yardım etmeye hazır olduklarını vurguladıkları kaydedildi.

Görüşmede heyetin, teröristlerin kontrolünde olan bölgelerin kurtarılması ve yaşanan çatışmalardan dolayı evlerini terk eden sığınmacıların geri dönmesi için gerekli yardımları yapacaklarını ilettikleri aktarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı