Irak Başbakanı İbadi:

Irak Başbakanı İbadi:

"Petrol fiyatlarındaki düşüşün yol açtığı ekonomik kriz, hayatın her alanını etkiledi"

Irak Başbakanı Haydar el- İbadi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yol açtığı ekonomik krizin ülkedeki hayatın her alanını etkilediğini belirtti. 

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İbadi Bakanlar Kurulu'nun haftalık toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda İbadi, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün yol açtığı ekonomik kriz, hayatın her alanını etkiledi. Irak'ın karşılaştığı sorunlar siyasi yönetimlerdeki birikimlerin sonucudur. Bu da ülkede gerçek bir sorun meydana getirdi" değerlendirmesini yaptı.

Ülkede son günlerde artan sıcaklıkla birlikte yaşanan yoğun elektrik kesintileri ve buna karşı düzenlenen gösterilere de değinen İbadi, "Vatandaşların meşru taleplerine cevap vermek ayıp değil, bu bir görevdir" ifadelerini kullandı. 

Atıl kalan elektrik dağıtım sistemlerinin onarılarak devreye sokulması için Elektrik Bakanlığına gerekli bütçenin aktarılması talimatını veren İbadi, tüm bakanları yolsuzlukla mücadele ve vatandaşların üzerindeki yükün kaldırılması için hizmet etmeye çağırdı. 

Öte yandan Bakanlar Kurulu'nun Başbakan İbadi'ye devlet yetkililerinin koruma sayısını azaltma ve ülkede rutin olan elektrik kesintilerinin bu yetkililerin evlerini de kapsaması için tam yetki verdiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı