Irak Başbakanı İbadi:

Irak Başbakanı İbadi:

"Silahın resmi emniyet birimlerinin elinde olması gerekiyor. Her kim vatandaşları tehdit etmek için mezhebi kullanmaya çalışırsa, yasaları ihlal etmiş olur ve bunun hesabı sorulacaktır"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, silahlı yerel grupları, "halkın güvenliğini tehdit etmek için mezhebi kullanma girişimlerine" karşı uyardı.

Başkent Bağdat'taki kabine toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında İbadi, "Irak güvenlik güçleri, son yıllarda terörle mücadele etti ve bu alanda büyük bir tecrübe kazandı. Dolayısıyla güvenlik güçlerimiz vatandaşların güvenliğini tehdit etme girişiminde bulunan tüm silahlı gruplarla mücadeleye muktedirdir." dedi.

Konuşmasında "Neden yasalar ihlal ediliyor? Onların silah taşımalarını meşru kılan kim?" diye soran İbadi, "Silahın resmi emniyet birimlerinin elinde olması gerekiyor. Her kim vatandaşları tehdit etmek için mezhebi kullanmaya çalışırsa, yasaları ihlal etmiş olur ve bunun hesabı sorulacaktır." şeklinde konuştu.

Terör örgütü DEAŞ'a da değinen İbadi, "DEAŞ ile mücadele, diğer bütün önceliklerimizin başında geliyor. Güvenlik güçlerimiz nerede olursa olsun silahlı saldırganları hedef almaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bağdat'ın orta kesimindeki Filistin Caddesi'nde geçen hafta silahlı Şii bir grup, aralarında tartışma çıkması üzerine 2 polisi öldürmüş, ikisini yaralamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :