iPhone siparişleri durma noktasına geldi...

iPhone siparişleri durma noktasına geldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sizde iPhone varsa bizim de Vestel'imiz var" diyerek ABD ürünlerine yaptığı boykot çağrısı geniş yankı buldu. Türkiye'deki iPhone siparişleri durma noktasına geldi.

ABD ile yaşanan ekonomik gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın boykot çağrısı teknolojik ürün toptancıları tarafından destekleniyor. Kapalıçarşı, Tahtakale, Mahmutpaşa, Doğubank ve Eminönü’ndeki büyük ithalatçı firmaların çoğunluğu siparişlerini iptal etmeye başladı.

50 MİLYON DOLARLIK İPTAL

Başta iPhone olmak üzere ABD menşeili ürünlerin ithalatı neredeyse durma noktasına geldi. Esnafın verdiği bilgiye göre, sadece Doğubank’ta bulunan 3 büyük ithalatçı toplamda 50 milyon dolarlık iPhone siparişini iptal etti.

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon kişinin kullandığı ve toplamda 7 milyar dolara yakın bir harcama yaptığımız Apple iPhone’ların siparişleri iptal edilmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak ithalatçı firmalardan bir yetkili "Talepler bıçak gibi kesildi. Anadolu’daki alıcılar da Appleile olan sözleşme siparişlerini iptal ediyor." dedi.

Etiketler :