İPhone 6 ne zaman çıkıyor? Galaxy S6'nın özellikleri neler?

İPhone 6 ne zaman çıkıyor? Galaxy S6'nın özellikleri neler?

iPhone 6 üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle cihazın çıkış tarihi ertelenebilir. Peki iPhone 6 ne zaman gelecek? Öte yandan Samsung'un bu yılın başlarında tanıttığı Galaxy S5'in ardından şimdi de gözler Galaxy S6'ya çevrildi. iphone 6 mı, Galaxy S6 mı

iPhone 6 üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle cihazın çıkış tarihi ertelenebilir. Peki iPhone 6 ne zaman gelecek? Öte yandan Samsung'un bu yılın başlarında tanıttığı Galaxy S5'in ardından şimdi de gözler Galaxy S6'ya çevrildi.Kıyasla: iPhone 6 mı, Galaxy S6 mı? Galaxy S6'nın özellikleri neler?

Önce iPhone haberi verelim: Önde gelen bir Apple analistinin iddiasına göre iPhone 6'nın büyük modelinde ciddi üretim sorunları yaşanıyor. Sorunların Apple'ın iPhone 6'nın bu modelinin çıkışını geciktirmesine yol açabileceği ileri sürülüyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun araştırma notunda yer alan bilgilere göre Apple, 4.7 inç'lik iPhone 6'nın üretiminde yaşadığı zorlukları 5.5 inç'lik modelde çok daha yoğun olarak yaşıyor. Analist, "5.5 inç'lik iPhone 6'nın 2014 bitmeden önce çıkmayabileceğini veya Ekim ayında çok kısıtlı sayıda piyasaya sürülebileceğini" söylüyor. Apple'ın hücre-içi ekran paneli ve metal kasayla ilgili üretim sıkıntıları yaşadığı söyleniyor. Bunun yanında Kuo'dan alıntı yapan AppleInsider'a göre 5.5 inç'lik modelin safir cam gövdesi, "yakın zamanda düşme testlerini geçmekte zorlanabilir." Kuo, internette dolaşan safir cam gövdeli 4.7 inç'lik iPhone 6 görüntülerine rağmen, sadece 5.5 inç'lik modelde safirin kullanılacağına inanıyor.
iPhone 6'nın 5.5 inç'lik modelinde üretim sıkıntıları yaşandığına dair raporlar, daha önce de ortaya çıkmıştı. Ancak Bloomberg, geçen ayki raporunda iki modelin üretiminin de bu ay başlayacağını söylemişti.

GALAXY S6'YA NE DERSİNİZ?

Samsung'un her yıl güncellediği Galaxy serisi telefonlarına son olarak Galaxy S5 ve Galaxy S5 Mini telefonları eklendi. Ancak aradan geçen uzun zamanın ardından artık kullanıcılar ya Galaxy Note 4'ü bekliyor ya da henüz adı dahi hiç anılmayan Galaxy S6'yı… Galaxy Note 4'ün eylül veya ekim ayı içinde kullanıcılarla buluşması beklenirken, Galaxy S6'nın ise bu yıl ortaya çıkmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ne de olsa Samsung bugüne dek seriye yeni bir halka eklerken bir yıl beklemeyi yeğledi ve yine aynı şeyi yapacaktır.
GALAXY S6'DAN BEKLENENLER
Henüz fotoğrafları da yayınlanmayan Galaxy S6'da 16 çekirdek Samsung Exynos 8000 işlemci ve/veya Snapdragon Qualcomm 810 işlemci kullanılacağı tahmin ediliyor. 4 GB belleğinin yanında 128 GB dahili hafızası olması beklenen Galaxy S6'nın ekranı ise 5.2 inç olacak ve 4K çözünürlüğünü de destekleyecek. Galaxy S6'nın aynı zamanda Full HD esnek ekran kullanacağı da iddia ediliyor. 21 megapiksel dahili kamerasıyla 8K çözünürlüğünde video çekimi yapabilmesi beklenen Galaxy S6'da şarj ömrü de uzun olacak ve 3300 ila 3500 tipi batarya kullanılacak.