İpekyolu’nun konuğu Atiker oldu

İpekyolu’nun konuğu Atiker oldu

İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşımı programının bu haftaki konuğu Atiker A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker oldu.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen toplantıda M. Ali Atiker iş hayatındaki tecrübelerini ve Markalaşma konusunda yapılması gerekenleri anlattı Atiker ‘ Öncelikle bu toplantıya çağırdığınız için çok teşekkür ederim İpekyolu Derneği birbirinden değerli üyeleri ile Konyamız için önemli hizmetler ve projeler üreteceğine inandığımız bir sivil toplum kuruluşumuz bizlerde hem İpekyolu Derneğini yakinen takip ediyoruz hem de atacağınız adımlarda inşallah yanınızda olmaya çalışacağımızı bilmenizi istiyoruz.’ Dedi.

Para kazanmanın artık zorlaştığına değinen Atiker ‘ Artık zaman ; çok ciro, az kar, sağlam müşteri ilkesiyle hareket etme zamanı. Mallarımızı ucuz satacağız ucuz derken batmayacak şekilde ucuz satacağız işimizi doğru yapacağız kaliteden ödün vermeden üreteceğiz doğru pazarlayacağız çalışanın hakkını koruyacağız tüm bunları dosdoğru yaparsak devletimizin sağladığı imkanlar var devletimiz işini doğru yapana imkanlar sağlıyor bunları da değerlendireceğiz. Özellikle kobilere sesleniyorum büyümenin sırrı her işi resmi yapmak en ufak gayri resmi işiniz olursa bir yerde sıkıntıya düşersiniz her işinizi kayıtlı resmi olarak yapın. ‘

‘Kazanmak istiyorsan paylaşmayı bileceksin’

Atiker ; ‘ Markalaşma yolunda doğru adımlar atmak lazım önce kurumsallaşmak, sonra ürettiğimiz her ne ise sağlam üretmek, Müşteri talep ettiği zaman ürettiğimizi yetiştirebilmek, sattığımız malın arkasında durabilmek ve doğru zamanda reklam vermek bu adımları planlı programlı atmak lazım pazarlama ve bayileşmenin önemini kavramalıyız kazanmak istiyorsak paylaşmayı bilmemiz lazım… Rekabet önemli ama hem kendi sektörümüze hem yan sektörlere faydalı olabilirsek beraber büyürüz onlara gelen sıkıntılara Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın deyip arkamızı dönmeyelim birlik ve beraberlik önemli birlikte büyürsek ülkemize katma değer sağlarız.’ Dedi.

Toplantının sonunda İpekyolu sanayici ve işadamları Derneği adına konuşan Başkan Yardımcısı Sevim Yönet’te ‘Mehmet Ali Atiker bey Konya’mız için Ülkemiz için önemli bir değerdir bu toplantımıza katılarak tecrübelerini bizlerle paylaştığı için kendisine derneğimiz adına çok teşekkür ederim.’dedi.