İpekyolu ülkelerinin işkadınları Konya’da buluşuyor.

İpekyolu ülkelerinin işkadınları Konya’da buluşuyor.

Konya Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programında Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve altı ülkeden toplam 330 kadın girişimci Konya’da bir araya gelecek.

Konya Kadın Girişimciler Kurulu (KKGK) Başkanı Hatice Mendi “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programı hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Konya Ticaret Odası’nın koordinasyonunda 2008 yılında beri faaliyetler düzenlediklerini kaydeden Mendi “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programının bugüne kadar düzenledikleri en önemli faaliyet olduğunu ifade etti.

Mendi konuşmasına şöyle devam etti: “Programımızı; Konya Ticaret Odası’nın koordinasyonunda KTO, KTB ve KSO’nun ev sahpliğinde, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi’nin  işbirliğiyle düzenleyeceğiz. Bu organizasyonda tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan ülkelerdeki kadın girişimciler ile Türkiye’deki kadın girişimcileri, İpekyolu’nun önemli şehirlerinden biri olan ve Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış Konya’da buluşturulacaktır. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve altı ülkeden toplam 330 kadın girişimci Konya’da bir araya gelecek. İpekyolu’nun Kadın Yolcuları organizasyonu Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesinde yapılacak ve 25-26 Nisan 2015 tarihlerinde olmak üzere iki gün sürecektir. İpekyolu’nun Kadın Yolcuları organizasyonu temelde iki ayaktan oluşacaktır. Birinci ayakta paneller, ikinci ayakta ise Kadın Kooperatifleri Ürünleri Sergisi olacaktır. İpekyolu’nun Kadın Yolcuları organizasyonu kapsamında iki panel ve bir  seminer düzenlenmesi planlanmaktadır. “İpekyolu, Ahilik, Ticaret ve Kadın Girişimciliği” panelinde TİKA’nın Ahilik ve Kadın Girişimciliği konusunda yaptığı çalışmaların tanıtımı yapılacaktır. Bu panelde İpek yolu üzerinde yer alan ülkelerden (Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Afganistan, Pakistan, Nepal) kadın girişimciler katılacak ve kadın girişimciler ülkelerindeki kadın girişimciliği ile ilgili bilgileri ve tecrübelerini paylaşacaklar. Burada temel amaç İpekyolu’nun kadın ayağını canlandırmaktır. Organizasyonun iki günü boyunda açık olacak ve ülkemizdeki kadın kooperatiflerinin/derneklerinin ürünlerinin satılacağı bir sergi açılacaktır. Bu kapsamda hediyelik eşya ve gıda üretimi yapan kooperatifler/dernekler satış stantlarında satış yapabileceklerdir. Organizasyon kapsamında ayrıca İpek Yolu’nun Kadın Yolcuları ve Konya Temalı Defile ve Kadın Ressamlar Sergisi açılacaktır. Defile Konya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenecek ve Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden güzel kıyafetler sergilenecektir. Kadın Ressamlar sergisi ise organizasyonun iki günü boyunca açık kalacak ve Konya’da amatör olarak resimle uğraşan kadınların resimlerini sergileyebileceği bir etkinlik olacaktır. Konya Kadın Girişimciler Kurulumuzun koordinasyonunu üstlenen Konya Ticaret Odası’na ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’e programızın hazırlıklarına başladığımız ilk günden itibaren verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Organizasyonun düzenlenmesinde katkısı olan KTB, KSO ve diğer tüm kuruluşlara ayrıca teşekkür ediyorum. Programımıza tüm Konyalıların katılımlarını ve desteğini bekliyoruz.”