IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası

IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası

İngiltere'de düzenlenen IPC Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 1500 metrede birinci olan milli sporcu Mehmet Nesim Öner'in başarısı memleketi Diyarbakır'da sevinçle karşılandı

DİYARBAKIR (AA) - İngiltere'de düzenlenen IPC (Uluslararası Paralimpik Komitesi) Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 1500 metrede birinci olan milli sporcu Mehmet Nesim Öner'in başarısı memleketi Diyarbakır'da sevinçle karşılandı.

Milli sporcu Öner’in antrenörü Muhyettin Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcunun 2016 Rio Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nda kürsüye çıkacağına inandığını söyledi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hayvan otlatırken bulduğu cismin patlaması sonucu sol gözünü ve sol kolunu kaybeden Öner'in İngiltere’deki başarısından duyduğu mutluluğu dile getiren Gökçe, şampiyonanın 3. gününde piste çıkan Öner'in, 4:08:02'lik derecesiyle 19 yaşında alınan tarihin en iyi derecesi olduğunu bildirdi.

Gökçe, öğrencisi Öner'in Avrupa Şampiyonluğunu şöyle değerlendirdi:

"Milli sporcumuz Nesim'in göğsündeki madalyayla, İstiklal Marşı'nı okutup, bayrağı dalgalandırdığı zaman, orada olamamanın burukluğunu yaşadım. O anda sevinç ve gururu bir arada yaşadım. Nesim'in yeni hedefi 2016 Rio Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nda şampiyon olmaktır. Bize bu sevinç ve gururu yaşattığı için Nesim'i kutluyorum."

Öner ile antrenör ve sporcu ilişkisinden çok arkadaş gibi olduklarını anlatan Gökçe, "Onun terini silip formasını giydiriyorum. Bu sevgi işidir, içten gelecek. Başarıya böyle ulaştık" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı