İp üstünde aile boyu cambazlık yapıyorlar

İp üstünde aile boyu cambazlık yapıyorlar

Kazakistan asıllı Rus vatandaşı Svetlana Suanbekova, iki oğluyla ip üzerinde metrelerce yükseklikte akrobatik hareketler yaparak hayatını kazanıyor - Anne Suanbekova: "Çocuklarımı kendim yetiştirdiğim için tüm yaptıklarından eminim. Bu yüzden onlar sahned

GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - Kazakistan asıllı Rus vatandaşı Svetlana Suanbekova, iki oğluyla 10 yıldan bu yana ip üzerinde metrelerce yükseklikte cambazlık yapıyor.

Avrupa, Asya, Amerika, Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinde gösteriler sunan Rusya Devlet Sirkinde 30 yılı aşkın süredir görev yapan 51 yaşındaki Suanbekova, Mahmut ve Sultan isimli çocuklarıyla hazırladığı gösterileri sunuyor.

Yerden metrelerce yüksekte ip üzerinde dengede durmaya çalışan Suanbekova ve çocukları, dakikalarca akrobatik hareketler sergiliyor.

Anne Suanbekova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri spora yatkın olduğunu, ailesiyle Rusya'da yaşadığı yıllarda cimnastik kursuna gittiğini söyledi.

Daha sonra Rusya Devlet Sirkine müracaat ettiğini ve 30 yılı aşkın süredir burada görev yaptığını ifade eden Suanbekova, evlendikten sonra da işini sürdürdüğünü, çocukları büyüyünce onlara da gösterilerinde yer verdiğini belirtti.

Uzun süren denemelerden sonra çocuklarını da bu alanda yetiştirdiğini ifade eden Suanbekova, "Çocuklarımı kendim yetiştirdiğim için tüm yaptıklarından eminim. Bu yüzden onlar sahnedeyken korku duymuyorum. En önemli şey öz güvendir. İyi bir sanatçının öz güvenli olması lazım. 'Bunu yapabilirim, istediğim sonuca varabilirim' diyebilmelidir. Yaptığımız işte profesyonellik ön planda. Oyunumuza çok fazla ilgi var. Sadece Rusya'da değil, dünya çapında davetler alıyoruz." diye konuştu.

Bir yandan gösterilere katıldıklarını, diğer taraftan Monte Carlo Sirk Festivali'ne hazırlandıklarını anlatan Suanbekova, buradan iyi bir sonuç elde etmeyi umut ettiklerini kaydetti.

- Cambazlıktan zevk alıyoruz

Mahmut Suanbekova da yaptıkları işin çok zor olduğunu ancak kardeşi ve annesiyle sistematik hazırlandıklarını anlattı.

İp cambazlığı yapabilmek için uzun süre kendilerini yetiştirmeye gayret ettiklerine değinen Suanbekova, "Şu an istenilen seviyeye geldik. Gösterilerde en başta çok düşük bir yükseklikte çalışıyoruz. Sonra daha yükseğe çıkıyoruz. Cambazlıktan büyük bir zevk alıyoruz. Annem ve kardeşimle aynı sahnede olmak güven veriyor." diye konuştu.

Sultan Suanbekova ise adrenalini yüksek bir iş yaptıklarını ve amaçlarının gösteriyi seyirciye beğendirmek olduğunu kaydetti.

İzleyiciyi cezbedici hareketlerle ilgiyi üzerlerinde toplamaya çalıştıklarını aktaran Suanbekova, "Zor olmasına, ciddi riskler barındırmasına rağmen yaptığımız işe değiyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :