İntihar girişiminde bulunan Afgan kadın park halindeki aracın üzerine düştü

İntihar girişiminde bulunan Afgan kadın park halindeki aracın üzerine düştü

İstanbul Zeytinburnu'nda binanın 4. katından atlayarak intihara teşebbüs eden Afganistan uyruklu kadın, park halindeki aracın üzerine düştü.

İstanbul Zeytinburnu'nda binanın 4. katından atlayarak intihara teşebbüs eden Afganistan uyruklu kadın, park halindeki aracın üzerine düştü. O anlar kameralara yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay önceki gün sabah saatlerinde yaşandı. Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi 53/3. Sokak'ta bulunan bir apartmanda yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Afganistan uyruklu bir kadın apartmanın 4. katından atlayarak intihara teşebbüs etti. Park halindeki aracın üzerine düşen kadın yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Kadının atlamasından bir dakika önce tekstil firmasından tekstil malzemesi yüklemek için apartmanın önüne park eden araç, kadının hayatta kalması sağladı. 4'üncü kattan düşen kadın araca büyük zarar verdi. Aracın tavanında ve iç döşemelerinde hasar meydana gelirken aracın lastiği de olay sırasında patladı.

"Tellere takıldı hızı kesildi"

İntihar girişiminden 1 dakika önce aracı apartmanın girişine park eden tekstil çalışanı Yusuf Ataç o anları İHA'ya anlattı. Aracın yatak görevini üstlendiğini ve araç olmasa kadının hayatını kaybedebileceğini belirten Ataç, "Aracımızla 7 top kumaş almak için çıkan aracın yerine hemen ben girdim. Kapıları açtım gelen kumaş topları arabaya atayım diye. O esnada en üst 4'üncü kattan Afgan uyruklu bir bayan atıyor kendini aşağıya. Büyük ihtimalle intihar diyorlar. Allah'tan arabayı çektik o esnada arabanın üzerine denk geldi. Arabanın yatak görevi görmesi çok iyi oldu. Bir yandan hayatını kurtardı bayanın. Ondan sonra etraftaki komşular gelip bayanı indirdiler ve ambulansı aradık. Ambulans hastaneye götürdü şu an inşallah durumu iyidir. Tam bir bilgimiz yok ama iyi olmasını temenni ediyoruz. 4'üncü kattan gelirken tellere takıldı hızını biraz kesti. Çarpmanın şiddeti ile arabanın tekeri bile patladı, içindeki malzeme kırıldı. Araç olmasaydı muhtemelen hayatını kaybederdi" dedi.

Kadının aracın üzerine düştüğü anlar tekstil firmasının güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde tekstil firmasından yük alan bir araç çıkış yaptıktan sonra hemen arkasından gelen Yusuf Ataç'ın kullandığı başka bir araç tekstil yükünün geri kalanını almak için apartmanın önüne aracı park ediyor. Aracın park edilmesinden bir dakika sonra ise Afgan uyruklu kadın aracın üzerine düşüyor. Kadın daha sonra çevredekiler tarafından aracın üzerinden indiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı