Interpol Saakaşvili hakkındaki arama talebini reddetti

Interpol Saakaşvili hakkındaki arama talebini reddetti

Gürcistan'ın 3. Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin aranmasının, Interpol'un anayasası ve standartlarına aykırı olduğu gerekçesiyle reddedildiği bildirildi

Gürcistan'ın 3. Cumhurbaşkanı Mihail Sakaşvili'nin aranmasının, Interpol'un anayasası ve standartlarına aykırı olduğu gerekçesiyle reddedildiği belirtildi.

Gürcistan'da 2013'te düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ülkesini terk eden ve hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı için Gürcistan'a dönemeyen eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin avukatı Orat Kakhidze, Interpol'ün Saakaşvili'nin uluslararası aranması talebini reddettiğini bildirdi.

Kakhidze, Saakaşvili'nin aranmasının Interpol'ün anayasası ve standartlarına aykırı olduğunun görüldüğünü, tüm üye ülkelere de karara ilişkin mesajların iletildiğini kaydetti. 

Avukat Kakhidze, Saakaşvili'nin aranmasının "siyasi kovalamaca" olarak niteleyerek Gürcistan Genel Savcılığı tarafından Interpol'a gönderilen tüm dosyaların imha edileceğini söyledi.

- Savcılık yeniden girişimde bulunacak

Gürcistan Genel Savcılığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada "Interpol Genel Sekreterliği tarafından Mihail Saakaşvili'nin uluslararası aramasına ilişkin olumlu bir karar alınmadı. Geçerli olan kanıtlara dayalı Sakaşvili'nin uluslararası aramasının başlatılması için Gürcistan Genel Savcılığı, Interpol'un uygun bölümüne hitap etmeyi planlıyor" ifadeleri yer aldı.

Saakaşvili, 2007 yılında muhaliflerin mitinginin dağıtılması, "İmedi" televizyonunun ve kanalın kurucusu Badri Patarkaçişvili'nin mülkünün elinden alınması, görevini kötüye kullanmak, zimmetine para geçirmek ve Gürcü milletvekili Valeri Gelaşvili'yi darbettirmekle suçlanıyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı