İnternet haberciliği, tetikçilik ve şantaja alet edilmemelidir

İnternet haberciliği, tetikçilik ve şantaja alet edilmemelidir

Sami Gediz: İnternet haberciliği, tetikçilik ve şantaja alet edilmemelidir

Bakanlar Kurulu’nun izni ile resmi statü kazanan, Dünyada elektronik ve sosyal medya özgürlüğünün desteklenmesi, geliştirilmesi ve oto kontrolün sağlanması için üst çatı olarak adlandırılan “Dünya Elektronik (E) Basın Konseyi Konya İl Temsilciliğine Sami Gediz atandı. Gediz, internet haberciliği ve haber siteleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Dünyada elektronik ve sosyal medya özgürlüğünün desteklenmesi, geliştirilmesi ve oto kontrolün sağlanması için üst çatı olarak adlandırılan ve Bakanlar Kurulunun izni ile resmi statü kazanan “Dünya Elektronik (E) Basın Konseyi, tüm dünyada olduğu gibi Konya’da da çalışmalarına başladı. Konya İl Temsilciğine atanan Sami Gediz, dürüst, ilkeli, objektif internet haberciliği noktasında konseyin çalışmalarının önem arz ettiğini vurguladı.

İnternet medyasının günümüzde en popüler haberleşme ağı olduğunun altını çizen Dünya Elektronik (E) Basın Konseyi Birliği (DEBK) Konya Temsilcisi Sami Gediz, “Günümüzde internet kullanımının birçok olumlu yönü bulunmaktadır. Gündemi artık telefondan, Ipad ve diğer iletişim araçlarından internet sayesinde anlık takip edebiliyoruz. Dünyanın her noktası bir tuş kadar yakın. Bu sayede gündeme uzak kalmıyoruz ve yaşananları daha iyi analiz edebiliyoruz. Bunun yanı sıra internet haberciliğini tetikçilik, şantaj ve rant unsuru olarak kullanarak haksız kazanç elde edenlerin de varlığını biliyoruz. Bu noktada mağdur konumunda olarak bu tür hadiselerle karşı karşıya kalanlara tavsiyemiz, en kısa zamanda Cumhuriyet Savcılıklarına giderek suç duyurusunda bulunmalarıdır. Özellikle internet haberciliğini bu tür tetikçilik, şantaj ve rant için kullananlara da en ağır cezalar verilmeli, caydırıcılık sağlanmalıdır” dedi.

Haber sitesi kurmanın basitliğinin mesleğe zarar verdiğini de dile getiren Gediz, “İnternet sitesi kurmak bu kadar kolay olmamalı. Sadece bir isim satın alarak hazır şablonlar üzerine kurulan haber siteleri, güvenilirlik noktasında da sıkıntı arz etmektedir. Asparagas haberlerle gündemi meşgul etmek, çamur at izi kalsın mantığıyla insanları karalamak gibi birçok konuya alet olan bu sitelerin denetlenmesi, gerekirse kapatılması gerekmektedir. Yeni açılacak haber sitelerine de belirli prosedürleri yerine getirme şartı konulmalıdır. Bu sayede habercilikte seviyenin düşmemesi, kaliteli ve güvenilir haberciliğin sağlam temeller üzerinde gitmesi sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.