İNTEMAK 2015 Fuarı'na doğru

İNTEMAK 2015 Fuarı'na doğru

KOTO ve Doğu Marmara illerinin sanayi ve ticaret odaları işbirliğinde düzenlenen İNTEMAK 2015 Fuarı, 117 firmanın katılımıyla yarın Kocaeli'de açılacak- KOTO Meclis Başkanı Karagöz:- "Amacımız, o destek gelmeli, bu destek gitmeli değil, karınca misali su

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve Doğu Marmara illerinin sanayi ve ticaret odaları işbirliğinde düzenlenen Doğu Marmara Makine, Yapı Teknolojileri ve Ürünleri, İnşaat Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri İhtisas Fuarı (İNTEMAK 2015), 117 firmanın katılımıyla yarın Kocaeli'de başlayacak.

KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, basın toplantısında yaptığı konuşmada, fuarı sadece Kocaeli'nin değil, Doğu Marmara'nın organizasyonu haline getirmeyi başardıklarını söyledi.

İstanbul gibi dünya ticaret ve fuar merkezinin yanında yer aldıklarını ifade eden Karagöz, üç yıl önce başlattıkları fuarın mevcut katılımcı firma sayısında artışla devam etmesinin sevindirici olduğunu bildirdi.

Karagöz, fuarın 117 katılımcı firmayla ziyarete açılacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Eminim ki, bu hızla devam edersek fuarı daha geniş bir alanda yapacağız. Asıl amacımız, fuar alanını doldurmak. Alanı doldurduğumuzda Kocaeli, başlı başına fuar merkezi olacak ve daha fazla fuar yapılacak. Bu fuarda da yabancı firmalar aramızda olacak. Yüz yüze ticari görüşmeler de yapılacak. Bölge firmalarımız yurtdışında ticaret yapma fırsatı bu sayede bulacak. Amacımız, o destek gelmeli, bu destek gitmeli değil, karınca misali su taşımak ve elimizden geldiğince Türkiye ekonomisine destek olmak için çaba sarf etmek. Bu çaba da hep beraber yapılırsa anlam taşır."

Karagöz, bu yıl 20 bin ziyaretçi hedefine ulaşmayı arzuladıklarını ifade etti.

Mercedes'in 2016 yılı için ürettiği bir aracı fuarda sergileyeceğini belirten Karagöz, organizasyonun firmalar için güzel sonuçlar doğuracağını söyledi.

Karagöz, konuşmaların ardından geçmiş günlerde hayatını kaybeden gazeteci Aybey Kahramanlı'nın eşi Kocaeli Terziler Odası Başkanı Şaziye Hane Kahramanlı'ya anı objesi verdi.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde yarın açılacak fuar, 11 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı