İnsansız ve Akıllı Sistemler Çalıştayı

İnsansız ve Akıllı Sistemler Çalıştayı

Savunma Sanayii Müsteşarı Demir:- "Bu yıl ilk kez düzenlenen 'İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması', ülkenin şartları ve vizyonunun kapsamlı analizi neticesinde hedef ve öncelikler dikkate alınarak planlandı"- "Yarışmayla biz 'Hayal gücünüzü

ANKARA (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, bu yıl ilk kez düzenlenen "İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması"nın (ROBOİK), ülkenin şartları ve vizyonunun kapsamlı analizi neticesinde, hedef ve öncelikler dikkate alınarak planlandığını bildirdi.

Demir, Savunma Sanayii Müsteşarlığınca (SSM) Bilkent Otel'de düzenlenen "İnsansız ve Akıllı Sistemler Çalıştayı"na katıldı.

Son dönemde insansız ve otonom sistemlerin öneminin arttığına işaret eden Demir, "Bu alanda bir fikrim var" diyenlere, fikirlerinin kanal bulmasını sağlayan mecralar oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Fikrin olgunlaşması, desteklenmesi, hayata geçirilmesi için her türlü desteği sunacaklarını belirten Demir, çarkın sektör temsilcileri, araştırmacılar ve gençler tarafından döndürüleceğini dile getirdi.

Demir, savunma sanayisinde en önemli meselelerden birinin insan kaynağı olduğuna dikkati çekerek, çalıştayın bu alanda insan kaynağının oluşturulması ve haritasının çıkarılması noktasında önemli katkılar sunacağını bildirdi. Bir ülkenin en önemli kaynağının insan olduğunu vurgulayan Demir, ülkenin eğitim almak isteyen genç nüfusunun çok iyi yönetilmesi ve yönlendirilmesi gerektiğini anlattı.

ROBOİK'in ülkenin şartları ve geleceğine ilişkin vizyonunun kapsamlı analizi neticesinde hedef ve öncelikler dikkate alınarak planlandığına değinen Demir, "ROBOİK ile biz 'Hayal gücünüzü savunun' dedik. Kısa süre içinde Van'dan Edirne'ye, Sinop'tan Antalya'ya kadar yurdun dört bir yanından yarışmaya değil vatan sevgisiyle fikirleri hayata geçirmeye çalışan kardeşlerimizden 500'ün üzerinde proje başvurusu gerçekleşti. Bunların 310'u değerlendirme kampında incelemeye alındı." diye konuştu.

Demir, bu süreçte olabildiğince iyi katılım sağlamayı amaçladıklarını belirterek, katılımcılardan süreçle ilgili geri bildirimde bulunmalarını istedi. Bunlardan çıkarılacak sonuçların önemli olduğunu vurgulayan Demir, geri bildirimleri değerlendirerek, en iyi uygulamaları yapmaya çalışacaklarını anlattı.

Hayalleri olan, fikir üreten ve bunları gerçekleştirmeye çalışan bir neslin yetiştirilmesi gerektiğine işaret eden Demir, eğitim sistemini uygulamaya yönelik bir hale getirmenin sürekli gündemlerinde olacağını söyledi.

SSM olarak savunma sanayisine insan kaynağı yetiştirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında çalıştıklarını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Savunma Sanayii Akademisi ile yeni teknolojilere, gençliğin dinamik yapısının yönlendirilmesi, farkındalığın artırılması, milli şuur ve özgüvenin yükseltilmesi amacıyla ortaöğretim, lise ve üniversite seviyesini kapsayan Savunma Sanayii Gençlik Projesi'ni hayata geçirmek istiyoruz."

Demir'in konuşmasının ardından, sektör temsilcilerinin katılımıyla "Kara, Hava ve Deniz Grubu Vizyon Paylaşımı" panelleri yapıldı.

Çalıştay kapsamında, katılımcı firmaların geliştirdiği ürünler de sergilendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :