İnsanlar ölürken onlar alem yapıyor!

İnsanlar ölürken onlar alem yapıyor!

HDP Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan ile PYD’nin lideri Salih Müslim içki masasından kalkmıyor. Acının keyfini süren ikiliye tepkiler çığ gibi büyüyor.

HDP Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan’ın, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin lideri Salih Müslim ile içki içtiğini gösteren fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabından paylaştı.

Gazeteci-yazar Zihni Çakır, Türkiye’nin bir zenginliği olan Kürtlerin Türkiye’de bir çatışma halinde gösterildiğini belirterek, “Bunlar Kürt kanı üzerinde tepişiyor. O fotoğraftan ziyade oradaki anlayışın eleştirilmesi gerekir. Bunlar varlıklarının Kürt kanıyla eş olduğunun farkındalar. Ne kadar çok Kürt kanı akarsa, Kürt siyasetini temsil ettiğini iddia eden Hasip Kaplan gibi, Selahattin Demirtaş gibi, Figen Yüksekdağ ve haliyle Salih Müslim gibiler egemenlik alanı oluşturacaklardır’’ dedi.

Çakır, Kürtlerin en büyük sorununun Kürt olmayanlar tarafından temsil edilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

BUNLARIN KÜRTLERİN YAŞAM TARZIYLA ALAKASI YOK

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten de, HDP Şırnak eski Milletvekili Hasip Kaplan’ın, PYD lideri Salih Müslim ile içki içtiğini gösteren fotoğrafları paylaşmasına tepki gösterdi.

‘’Biz baştan beri söylüyoruz, bunların Kürt yaşam tarzıyla hiçbir alakaları yok” diyen Cuma İçten, “Eğer bunların samimi bir duruşu olsaydı, kadınların arkasına saklanıp güvenlik güçlerine ateş etmezlerdi. Çocukların ellerine silah vermezlerdi’’ dedi.

HDP’nin de, PKK’nın da amacının ateist, komünist bir nesil yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Cuma İçten, ‘’Biliyorsunuz Kandil bombalanırken HDP’li milletvekilleri Antalya’da sevgilileriyle tatil yapıyorlardı. Yine aynı zihniyete sahip olan, o kesimin siyasi görüşünü barındıran imamlar yani PKK’lı imamlar Ramazan ayında sevgilileriyle tatil yapıyorlardı‘’ ifadelerini kullandı.

Söz konusu zihniyetin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) hakaret ettiklerine dikkat çeken Cuma İçten, “Billboardlara afişler asıldı. Kürt değerleriyle dalga geçtiklerini aslında bizim milletimiz biliyor” diye konuştu.

Daha önce de HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de havuz sefası yaparken görüntülenmişti.

YENİ AKİT