İnsanlar manevi yönden takviye edilmiyor

İnsanlar manevi yönden takviye edilmiyor

İnsanlar manevi yönden takviye edilmiyor...

İnsanlarda bencilleşme, kendine buyruk davranma, vurdumduymaz olma zafiyetinin son zamanda arttığına değinen Pınar Eğitim Kültür Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Mahmut Sami Şahin “Malumu alinizdir ki, Selçuklu ilçesi Konya’nın en genç ve en modern ilçesidir. Bu yönüyle yeniliğe açık ve kozmopolit bir yapı arz etmektedir. Diğer taraftan değişen yaşam şartları ve modern algının tahakkümü neticesi toplumu toplum yapan bir değer değişmekte hatta yok olmakta; insanlarda bireyselleşmenin getirdiği bir bencilleşme ve kendine buyruk davranma, vurdumduymaz olma zafiyeti ortaya çıkmaktadır. Bu halin toplumun tamamına sirayet ettiği düşünülecek olursa, istendiği kadar maddi kural koyulursa koyulsun, insanlar manevi yönden takviye edilmediği sürece bu problemlerin ortadan kalkmayacağı bir gerçektir. İnsanlara eskimez pörsümez genel geçer olmayan, Müslüman-Türk toplumunu Müslüman-Türk toplumu haline getiren değerleri hatırlatmaz, gündemlerinde sürekli tutmazsanız, asimile olmaya yön tutmuş, modernliğe evrilen ailelerde yetişen insanları pozitif anlamda, toplumda ve kendi başına nasıl davranması gerektiği noktasında gerekeni yapmış olmazsınız” dedi.

Toplumun düzenli bir sisteme girmesi için STK’lara iş düştüğünü ifade eden Şahin, “Bunun için STK’ların bu noktada tabiri caizse ellerini taşın altına koymaları gerekmektedir. İnternet ve diğer iletişim araçlarının inşa ettiği nesillere Müslüman Türk toplumunun hassasiyetlerini, gereklerini, ahlakını anlatmak zorundayız. Bu aynı zamanda STK’ların elbirliği ile yürütülecek önemli bir belediyecilik vazifesidir. Pınar Eğitim Kültür Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği de bu STK sorumluluğuna katkıda bulunmak istemiştir. Zira Pınar Eğitim Kültür Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği, bünyesinde bulunan Gençlik Merkezinde değişik yaşlarda gençlerin maddi ve manevi eğitimlerine, gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Bunun için Pınar Eğitim Kültür Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği, Selçuklu Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle, kendi bünyesinde bulunan gençlerin bizzat işin içerisinde, sahada olmak suretiyle insanlara toplumsal kurallarımızı ve adabı muaşeretimizi hatırlatmada bulunacakları ‘’Selçukluda Gençler İyiliğe Öncü Oluyor’’ projesini yürütecektir. Bu proje ile eğitimini üstlendiğimiz gençlerimiz hem toplumsal kurallarımızı öğrenecek hem de insanımıza bu kurallarımızı hatırlatarak önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getirmiş olacaktır. Aylık periyotlarla hafta sonları yapılacak ve yaklaşık sekiz ayı kapsayacak bu proje ile gençlerimiz 5-10 kişi gruplanmak suretiyle Selçuklu’nun merkezi yerlerinde kaybettiğimiz veya mühimsemediğimiz bir toplumsal kuralımızı insanlarımıza hatırlatma çalışması yapacaklardır” diye konuştu.

Projenin başlangıcı hakkında da bilgi veren Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“01-05-2016 Pazar günü 13:00-16:00 saatleri arasında ilk konumuz olan ‘’SELAM VER, DOST OL!’’ ile Selçuklu Belediyesi ile ortaklaşa yapacağımız ‘’Selçuklu’da Gençler İyiliğe Öncü Oluyor’’ projemize başlıyoruz. Projemizi uygulayacağımız yerler, Real AVM, Kent Plaza AVM, Kulesite AVM, Novada AVM, Kültürpark, Camlıköşk, Hacıveyiszade Camii Önü, Bosna Hersek Mahallesi ve Kelebekler Vadisi olacaktır. Bu münasebetle siz değerli basınımızdan ‘’Selçuklu’da Gençler İyiliğe Öncü Oluyor’’ projemize haberlerinizle destek olmanızı rica ederiz” Haber Merkezi