İnsan hakları aktivistlerinden İngiliz muhalefet liderine protesto

İnsan hakları aktivistlerinden İngiliz muhalefet liderine protesto

İngiltere'de ana muhalefet lideri Corbyn, bir grup insan hakları aktivisti tarafından, partisinin Suriye'deki gelişmelere yönelik tutumunu protesto etti

LONDRA (AA) - İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, bir grup insan hakları aktivisti tarafından protesto edildi.

Corbyn'in Londra'da Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle yaptığı konuşmada, Suriye'deki insani krize dikkati çekmek isteyen bir grup sahneye çıktı.

Gruptakiler, ellerinde üzerinde "İngiltere'nin hava yardımlarını destekleyin", "Savaş suçları sebebiyle Rusya'ya yaptırım uygulayın", "Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere acil hava yardımı destekleyin" ve "Suriyelileri koruma için ne harekette bulundunuz?" yazılı pankart açtı.

Gruptakilerden Peter Tatchell, muhalefet lideri Corbyn'in Suriye'ye yardım konusunda yeteri kadar sesini çıkarmadığı iddiasında bulunarak, "Halep'te yaşananlar, Günümüzün Guernica Bombardımanıdır. İşçi Partisi'nin liderinin parlamentoda, İngiltere'nin hava yardımlarına ilişkin konuşma yapmasını bekliyoruz." dedi.

Göstericilerin eylemlerini tamamlamasına izin veren Corbyn de eylemcilerin sahneyi terk etmesinin ardından yaptığı konuşmada, partisinin Suriye'deki bombardımanları her zaman kınadığını söyledi.

Corbyn, "Bu konuya dikkati çektiğiniz için teşekkür ederim. Peter'ın vurguladığı noktaya açıklık getirmek gerekirse İşçi Partisi'nin Gölge Dışişleri Bakanı Emily Thorberry, Halep'teki halka yardım ulaştırılması, bombardımana son verilmesi, ateşkes sağlanması, siyasi çözüm bulunması ve Suriye'deki savaşın son bulması gerektiğini düşündüğümüzü partimiz adına birçok platformda dile getirdi ve getiriyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :