"İnşaat Platformu" kuruldu

"İnşaat Platformu" kuruldu

Ekonomi Gazetecileri Derneği ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren ANBA Yayın Grubu işbirliği ile "İnşaat Platformu" oluşturuldu.- Mimar, müteahhit, inşaat sanayisi başta olmak üzere sektörün tüm kesimlerini bir araya getirecek platform, "sektörün sorunl

İSTANBUL (AA) - Mimar, müteahhit, inşaat sanayisi başta olmak üzere sektörün tüm kesimlerini bir araya getirecek "İnşaat Platformu" kuruldu. Çalışmalarına başlayan ve ilk toplantısını gerçekleştiren platform, "sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin değerlendirilip, ilgili kurumlar ve kamuoyuyla paylaşılmasını" hedefliyor.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ve inşaat sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren ANBA Yayın Grubu işbirliği ile oluşturulan platformun ilk toplantısı, Biz Cevahir Hotel İstanbul'da gerçekleştirildi.

Toplantıya EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kılınç, platform kurucuları ve üyeleri, sektörün önde gelen müteahhitlik, mühendislik, mimarlık ve inşaat sanayicilerinin dernek temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Platform hakkında bilgi veren Toprak, dernekleşmeden ve tüzel kişiliğe sahip olmadan bir sivil toplum buluşması olan platformun tarafsız, bağımsız ve siyasetten uzak olarak, mevcut dernek, kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek, sektörün sorunlarını dile getirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Toprak, platformda önerilen her konuyu hayata geçirmeye çalışacaklarını belirterek, oluşuma sektörün farklı kesimlerinde katılım sağladıklarını aktardı.

Platform sayesinde yanlış bilgilendirmenin ve bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi amaçladıklarını kaydeden Toprak, başkanı olmayan bu platformun yeni nesil bir sivil örgütlenme olduğunu söyledi.

Toprak, inşaat sektörünün temel sorunlarını ilgili kurumlara iletip bunlara çözüm bulunmasını sağlayacaklarını dile getirerek, "müteahhitliğin belli bir tanımının, inşaat yasasının olmamasının, standartların eksik olmasının, gayrimenkulü bekleyen risklerin bulunmasının, plansız ve hızlı kentleşme yaşanmasının" bu sorunlardan bazıları olduğunu bildirdi.

ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kılınç da sektörü değerlendirdiği konuşmasında platformda inşaat sektörünün sorunlarının ele alınarak çözüm yollarının aranacağını aktardı.

Toplantıda hazır bulunan katılımcılar, platformla ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.

 

- Hepgüler'e "vefa plaketi"

 

Platformun düzenleyeceği toplantılarda inşaat sektörüne değer katan duayenlere verilmesi kararlaştırılan "vefa plaketi"nin ilki de sahibini buldu.

İnşaat Platformu Vefa Plaketi'nin ilki dünyaca ünlü mimar Prof. Dr. Metin Hepgüler'e verildi.

Tam 50 yıl önce Türkiye'nin ilk uluslararası mimarlık şirketini kuran Hepgüler, bugüne kadar ödüllendirildiği 181 proje yarışmasında; 81 birincilik, 29 kez uluslararası birincilik ve 14 kez milletlerarası madalyaya layık görüldü. Hepgüler, 21'inci asrın 200 meslek lideri içerisinde tek mimar ve tek Türk olarak tarihe geçti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı