"İnovasyon Ajandası 2018"

"İnovasyon Ajandası 2018"

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özyeğin:- "Girişimcilik ekosisteminin gelişimi katlanarak sürecek. Endüstri 4.0 KOBİ'lere dokunmadan gerçekleştirilemez"- P&G Başkan Vekili ve Genel Müdürü Turnaoğlu:- "P&G'nin 180 yıldır ayakta kalabilmesinin ana nedenle

İSTANBUL (AA) - Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, "Girişimcilik ekosisteminin gelişimi katlanarak sürecek. Endüstri 4.0 KOBİ'lere dokunmadan gerçekleştirilemez." dedi.

CEO Club çatısı altındaki "İnovasyon Ajandası 2018" etkinliği, General Electric sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen "İnovasyon ve Kalkınma" başlıklı panelde konuşan Özyeğin, değişim yönetimi ve inovasyon konularını yıllar önce gündemlerine aldıklarını söyledi.

Şirketlerin her türlü taleplerle ilgili değişen dünyaya hazır olması gerektiğinin altını çizen Özyeğin, "İnovasyon olgu değişikliği yaşıyor. Şirketler farklı dağıtım kanallarıyla değişen dünyaya hazır olmalı." diye konuştu.

Özyeğin, inovasyonu şirketlerinin gündeminden hiç düşürmediklerini, üst yöneticilerini de bu konuda motive ettiklerini anlattı.

Fibabanka'nın girişimciler ve KOBİ'lerle iş birliği yaparak işe başladığını aktaran Özyeğin, "Girişimcilik ekosisteminin gelişimi katlanarak sürecek. Endüstri 4.0 KOBİ'lere dokunmadan gerçekleştirilemez. Bu kapsamda Özyeğin Üniversitesi'nde KOBİ'lerin dijital dönüşümü üzerine çalışmalar yapacak mükemmeliyet merkezi kuracağız." ifadelerini kullandı.

- "İnovasyon bir ekosistem ve bir kültür"


Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat da Türkiye'nin katma değerli üretime geçmesi gerektiğini vurgulayarak, şirketlerinin inovasyon önceliklerinin olduğunu söyledi.

İnovatif cam ürünlerine ilişkin yurt dışındaki üniversitelerle ortak çalışma yaptıklarını bildiren Argat, üniversite-sanayi iş birliğinin inovasyona kaldıraç etkisi yaptığını belirterek, insan kaynağı bakımından da Türkiye'nin büyük bir potansiyeli olduğunu kaydetti.

Argat, "İnovasyon bir ekosistem ve bir kültür. Günlük ihtiyaçlar ve pazarların ihtiyaçları çerçevesinde çıkış arıyorsunuz. Bu çıkışlar yenlikçi ve inovatif olmak durumunda. İyi yetişmiş insan kaynağını şirket bünyesine katmanın yanı sıra insan kaynağınızı eğitmek zorundasınız. Şirket olarak dijital dönüşüm kapsamında bütün iş yapma modellerimizi gözden geçiriyoruz. İnovatif süreçlerin dışında kaldığınızda global rekabette şansınız olmaz. Yarın için var olmak istiyorsanız bu oyunun dışında kalamazsınız. Endüstri 4.0 bizi de heyecanlandırıyor. Bu yıl yeni yatırım planlarımız da var, her yıl yatırım yapıyoruz. Teknopark bölümümüzde cam üzerine kendi tasarımlarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

P&G Başkan Vekili ve Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu ise P&G'nin 180 yıldır ayakta kalabilmesinin ana nedenlerinden birinin inovasyon olduğuna dikkati çekti.

Ürünlerinin dijital dönüşümle birlikte geliştiğini aktaran Turnaoğlu, dijitalleşmeyle birlikte şirketlerinin karar alma süreçlerinin hızlandığını belirtti.

Turnaoğlu, "Mevcut iş şekliniz bazen yeni iş yapma şeklinizin rakibi olabiliyor. E-ticaret çok çabuk gelişiyor. Şirket olarak organizasyon dizaynınızı değiştirmeniz gerekebiliyor. Dünyada kurumlar veri paylaşılırsa, şirketler daha fazla değer üretebilir." değerlendirmesinde bulundu.


- "Yemek siparişlerin yüzde 77'si akıllı telefonlardan"


Yemeksepeti.com Kurucusu Nevzat Aydın, internetin ve cep telefonlarının gelişmesiyle birlikte yemek siparişlerinin yüzde 77'sinin akıllı telefonlardan geldiğini söyledi.

İnternet sitelerini her hafta güncelleyip yenilediklerini bildiren Aydın, "Yemeksepeti kendi alanında ürün çeşitliliği açısından dünyadaki bir çok şirketten daha başarılı." dedi.



- GE Küresel İnovasyon Barometresi


General Electric (GE) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, etkinlik kapsamında Küresel İnovasyon Barometresi sonuçlarını açıkladığı konuşmasında, araştırmada 20 farklı ülkeden iki bini aşkın inovasyon yöneticisiyle görüşüldüğünü bildirdi.

İnovasyonun itici gücünün çokuluslu şirketler olduğunu anlatan Özsoy, inovasyonun itici gücünün eskiden ABD ve Almanya olduğunu ancak son yıllarda Japonya ve Çin başta olmak üzere Asya ülkelerinin öne çıkmaya başladığının kaydetti.

GE Küresel İnovasyon Barometresi'ne göre, küresel yöneticiler bir yandan korumacı politikalardan diğer yandan küreselleşmeden faydalanmak istiyor.

Küresel yöneticilerin yüzde 55'i, Türk yöneticilerin ise yüzde 56'sı devletin inovasyon konusunda korumacı politika izlemesinin şirketlerinin yararına olacağını düşünüyor.

Üç boyutlu yazıcıların potansiyelinin vurgulandığı araştırmaya göre, küresel yöneticilerin yüzde 63'ü, Türk yöneticilerin ise yüzde 79'u üç boyutlu yazıcıların olumlu etki yaratacağına inanıyor.

Araştırmaya göre, popüler teknolojiler her zaman dönüştürücü etki yapmıyor. Dünyada yapay zeka popüler görülürken, akıllı enerji şebekelerinin dönüştürücü etki yapacağı belirtiliyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :